Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 20 oktober 2010

Svamp

Stress och hormonomställningar. Antibiotikabehandling. Tajta kläder. Inte tajta kläder. Går bort med yoghurt. Går inte bort med yoghurt men yoghurt kan verka lindrande.

Vad gör man när man är sexton och det kliar i underlivet så att man kan smälla av? Man gör samma sak som man alltid gör när man inte vet och inte vill fråga någon – man googlar.

De ärliga skriver att man inte vet varför man får svamp.

Alla skriver att det inte behöver vara svamp. En barnmorska i Sundsvall tycker absolut att man ska gå till ungdomsmottagningen för att få reda på exakt vad det är. Aldrig i livet. Man vill ha något receptfritt.

En sponsrad länk går till sajten muslycka.se. Där visas en rosa burk och information, inte för mycket utan precis lagom, i små moln. Sajten har en annan ton, det verkar som om man lugnt kan överlämna sig. Som att det kommer att gå bra, utan att man behöver fundera och ta reda på så mycket mer.

Det känns som om man redan varit hos gynekologen. Nu är det bara nästa steg: att ta sig till apoteket och fråga efter Svidbort, som medlet i den rosa burken heter, utan att rodna för mycket. Kan man skicka Sara? Sara är tuff. Men då krävs det att man gör något tillbaka. Sara kan komma på så knäppa grejer. Nej, man går själv, fast till apoteket i Råby Centrum.

Det är en lång cykeltur i höstblåsten. Det rinner från ögonen och näsan är röd. Hon hinner knappt in på apoteket förrän hon stöter ihop med Sverker, en av skolans sötaste killar.
– Emilie! utbrister han. Men du bor väl inte här?
– Neej. Farmor.
”Farmor”! Vad dumt. Gamla tanter har väl inte svamp? Men hon hade inte lagt upp någon strategi. De står och småpratar, Sverker och hon. Han är som ett ormskinn. Hon kommer inte att kunna kräla iväg.
– Jag måste nog tillbaka till farmor... säger hon om en stund.
De kliver båda fram till kassan. Sverker rodnar när han sträcker fram en förpackning tamponger.
– Till mamma, viskar han i Emilies öra.
Hon rodnar med honom. Stirrar kassakvinnan stint i ögonen.
– En liten ask Bafucin, tack.
– Den får du allt hämta själv. Vid ”Förkylning”.

(Utmaning: skriv om svamp)

4 kommentarer:

  1. Känner såååå väl igen det här. Men i mitt fall skulle jag köpa tamponger på vår lilla lantbod där alla visste vem jag var.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker fortfarande det är pinsamt att köpa kondomer.
    Bra text

    SvaraRadera