Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 6 april 2010

Jag-dagen

Mitt namn är menlöst på mina läppar. Bara när jag skriker ”jag” hör jag mig själv i mängden. Jag går upp på taket, sådär som på film, och ropar det från den yttersta kanten: ”Jag! Jag! Jag!” Vinden piskar min kropp och får håret att stå på ända. Inte en enda har hört mig. Först när jag går ner för att manifestera mitt jag på jordnivå inser jag att konkurrensen är hård. Vi är så många jag. Det är en tanke som tröttar. Då prövar jag att viska. Jag går in i rummet, letar upp min gamla bäddsoffa och filten som är vävd i Skottland. Mohair. Skir som en brudslöja. Jag drar den över huvudet och viskar till mig själv: ”Jag. Jag, jag”. Nu hörs jag, men jag tröttnar snabbt. Jag går upp och skalar och river ett kilo rödbetor i rasande fart. Det blir en härlig borstj. Och jag, jag är infärgad. Jag syns. Syns så väl att det inte går att ta mig för någon annan, i alla fall inte på tjugo timmar eller så. Tills dess får jag hitta på något annat.

(Utmaning: skriv om att ha en jag-dag)

9 kommentarer:

 1. Så bra. De stora frågorna som blir påtagliga i de små sammanhangen. Eller om det nu är tvärtom? ;-)

  SvaraRadera
 2. Förstår känslan mycket bra. Låter skönt att stå på taket och skrika högt.

  SvaraRadera
 3. Härligt målande text som jag undrande frågar mig hur du kommit på ideen till när jag läser den.

  SvaraRadera
 4. Din kommentar till mig: Tack, alltid kul med dig, eftersom du är rak. Du har säkert rätt, metaforerna haltar, men det är ungefär som du skrev någon gång apropå skrivpuffar, att man under en liten stund skriver ner det som kommer upp i hjärnan. Blir inte alltid så genomtänkt :-). Har precis investerat i en romankurs med Ann nu, så vi får se... kanske det blir en bok så småningom. Tanken svindlar.

  SvaraRadera
 5. Stor tankar och humor. Det är svårt, men du gör det bra. Jag är alltid nyfiken på hur du ska tackla puffarna.

  SvaraRadera
 6. Himla bra, och kul dessutom. Rödbetor, minsann... det är nåt med dig och rotfrukter. Har fortfarande dendär moroten på hjärnan.

  SvaraRadera
 7. Härligt. Du kan verkligen beskriva ett litet jag . vi är så många jag! ja så sant. vad är eg ett jag. nåt i relation med ett du?

  SvaraRadera
 8. Tycker om. Hittar melankoli som ändå tröstar.

  SvaraRadera
 9. Vackert och dessutom får du in rödbetor i sammanhanget.

  SvaraRadera