Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 12 mars 2010

För mesig

Det är skönt att vara anställd. Jag la ner min firma i tid. Man kan inte ha firma om man är för noggrann. Och tankarna på nätterna, kredit och debet, fram till tre, halv fyra.

Nu jobbar jag hos Robban. Vi är fyra med honom. Ett bra gäng. Varje fredagsmorgon träffas vi i badhuset klockan sex. Det är veckans bästa stund. Simmar några hundra meter, bastar länge, äter frukost tillsammans i cafeterian. Lojheten i kroppen sen när man plockar fram rollrar och penslar, sätter igång. Den sitter i hela dagen.

Jag gillar alla på jobbet, Robban, Masse och Claes. Mest förtjust är jag i Claes. Det är något milt med honom. Jag gillar dem, skulle gärna berätta. Det är den där stunden på fredagarna som gör att jag inte kan. Jag vet inte vad som skulle göra mest ont, att Robban upphörde med fredagsbadet, gav någon undanflykt och slutade med det, eller att killarna skulle bli blyga och obekväma med att vara nakna med mig. Ingen av dem har säkert en tanke på att någon av oss skulle kunna vara bög. ”Och du som är målare!” som morsan sa då för evigheter sedan, när jag berättade för henne.

Kanske jag hittar på problem som inte finns. Kanske de skulle ta det högst normalt. Det är väl ingen längre som tror att homosexuella är översexualiserade monster. Så mycket har skett bara sedan vi var unga. Folk är mer medvetna. Om jag nånsin träffar nån, är det klart att jag ska berätta på jobbet. Men nu är jag för mesig.

(Utmaning: skriv om fredagsmys)

12 kommentarer:

 1. Tyvärr tror jag nog att han har rätt.
  Berättar han för polarna känner de sig obekväma och vet inte alls hur de skall ta hans ord.
  Bra skrivet

  SvaraRadera
 2. Svårt... tror som razaha. Fast man vet ju aldrig... det kanske är vi som har fördomar. Om målarna.

  SvaraRadera
 3. jag fastnar för, och kan bära med mig, så udda meningar hos dig ibland, sånt som lyser, men möjligtvis bara för mig. Dagens är "Det är något milt med honom."
  Du skriver vackert!

  SvaraRadera
 4. Har har läst igenom dagens bidrag samt lite av din övriga text här på sidan och noterat att allt du skriver känns innerligt sant, klokt och genomtänkt. Väl skrivet!

  SvaraRadera
 5. Även jag tror att han har rätt. Men inte nödvändigtvis för att de skulle tro att han var översexuell utan för at han som de flesta är sexuell. Jag vill inte stå naken inför någon, vare sig kille eller tjej, som skulle kunna se på mig med sexuell blick. Om det inte vore besvarat förstås.

  Bra skrivet som vanligt!

  Jag använde din text om att "återlämna" på en andakt på ett äldreboende i veckan. Den var så bra! Hoppas det var ok för dig. :)

  SvaraRadera
 6. Jag tror det stämmer väldigt väl, det blir nog inget mera 'fredagsmys' om han berättar. Men heter det inte 'debit' eller är det min engelska bokföring som säger ifrån då?

  SvaraRadera
 7. Gillar att du höll texten liksom lättsam trots viktiga tankar. Hoppfullheten att det kanske ändå inte skulle bli så himla besvärligt blandat med... vetskapen, om att det nog blir så ändå. Tror inte killarna tror bögar är översexuell, jag tror killar tror bögar tänker på sex och har sexuella tankar precis lika mycket som många av dem har - det är väl därför de blir så nervös :-)

  Debet it is.

  SvaraRadera
 8. Vad trevligt dom verkar ha de. Jag blir sugen på att bli målare

  SvaraRadera
 9. Fundersam text med ett tonläge som känns trovärdigt. Bra!

  SvaraRadera
 10. Nä han ska nog inte berätta, det låter så bra med att vi är så öppna och vidsynta nu förtiden men jag skulle inte våga chansa om jag hade ngt sånt som fredagsmyset i potten. Lika bra skrivet som alltid!

  SvaraRadera
 11. Men alltså, vad du är bra :-D! Du skriver såna fantastiska små porträtt, personligheter / stämningslägen som liksom lyser fram genom hela texten. Fröjd att läsa.

  SvaraRadera
 12. Hej du, kul att vara här igen och läsa dig. Den som hade sådant fredagsmys på jobbet. Bra skrivet om ett problem som sorgligt nog har inte så mycket skett som vi hoppas på. I människors tankar och värderingar har det hänt endel men våra handlingar ligger långt efter. Vi säger en sak men reagerar helt annorlunda (antagligen på gamal invand ärftlig rutin). Sorgligt

  SvaraRadera