Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 21 mars 2010

De verkligt dygdiga

Du söker och finner de dygdiga bland de energiska, de som stiger upp klockan fyra, vattnar korna, gödslar hönsen, aldrig slumrar till.

Jag hittar dem bland sölkorvar och slöfockar. De ställer aldrig till med något; tänker noga, mycket noga i förväg och förkastar oftast tanken på varje handling som kan vålla obehag för dem själva. De slår aldrig på några pukor, startar aldrig några projekt; de lullar bara på efter världens gång.

Ett himmelrike vore världen om alla vore lata – ett solkigt, trasigt, omålat himmelrike, men ett himmelrike lika fullt. Tänk efter! Rannsaka dina historiekunskaper. Har en lat människa någonsin dragit igång ett krig? Nej, just det. Lägg dig nu på sidan och somna om.

(Utmaning: skriv om att vara lat)

5 kommentarer:

 1. Så sant....påminner om en seriestripp av någon, jag glömt vem. Ett gäng katter som är politiker sitter och slöar och frågar sig om man ska jobba eller sova. De kommer raskt till slutsatsen sova.

  SvaraRadera
 2. Du har säkert rätt! Charmig text. En fråga, vad innebär det att gödsla hönsen?

  SvaraRadera
 3. Bra och får en att tänka till. (Som vanligt)

  Hade en liknande diskussion med en advokat för ett tag sedan. Vi konstaterade att det finns väldigt få (om ens några) kvinnliga ekonomiska brottslingar, kvinnliga knuttegäng eller kvinnliga fotbollshuliganer.

  SvaraRadera
 4. Ja, underbara lathet! Se till så att denna text läses av många :D.
  "omålat himmelrike" Det tar jag med mig ;)

  SvaraRadera