Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 18 augusti 2009

Utmaning 230 - Väderleksrapporten

"Detta var det senaste om Al-Qaida. Och nu över till vädret - kommer regnet och blåsten att fortsätta terrorisera oss, Bettan?"

Vi sitter som fastnaglade under väderleksrapporten. Högtrycksrygg där, kallfront där. Om inte vädret stämmer med våra önskningar, kan vi gå in på diverse sajter på nätet i jakt på en sol. Den norska sajten ska vara bäst. Där kan man nästan kolla in vädret över sitt eget hus.

Att prognoserna sällan stämmer, tycks vi glömma på lång sikt. På kort sikt blir det en källa till vrede. "Typiskt SMHI". "Men den norska sajten sa ju..."

Väder kommer och går. Vädret blir. Oavsett prognoser. Vi dör inte av några droppar regn. Alla kan vi ha ett litet paraply i ryggsäcken. Bönder och seglare kan ha en egen väderkanal som de kan lyssna på. Fjällvandrare måste ändå vara beredda på det mesta. På teve kan man skrota väderleksrapporten. Den ger en känsla av kontroll som inte är påkallad.

(Utmaning: skriv om något överskattat)

10 kommentarer:

 1. japp det här var pricken över i. Min lille son hade en diskussion med sin frisör om just detta väder igår den tror jag hade roat dig den roade i allafall hela salongen han var på. det tjänar bra sa han men det ljuger friskt hehehe
  kaffet ja, tänk om jag kunde svara på det det vet inte ens jag.......
  gillar din text idag den var så överskattat sann så mitt leende kommer att lysa i kapp med solen. väder kommer och går
  Pippi sa "det är tur att vi har nått väder alls" eller nått sånt.

  SvaraRadera
 2. Men mot terrorister finns inga paraplyer som skyddar. Som vanligt ger du oss en bra och tänkvärd morronläsning. Ha de gott idag!

  SvaraRadera
 3. Vi människor vill så gärna ha kontroll på allting. Det här är ett väldigt bra exempel på det. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 4. Så sant, men vad skulle vi prata om när vi träffas om inte väderprognoserna fanns.

  SvaraRadera
 5. Vi som inte har krig och terrorister att tala om när vi träffas kanske måste ha väderleksrapporter apro på en kommentar, som skrivits. Ditt inlägg bra som vanligt! Ha det gott i åskregnskurarna!

  SvaraRadera
 6. Intressant, vädret kontra krig, texten ger mig flera tankar om vad vi bryr oss om i livet och vad vi prioriterar. Och hur vi påverkas av sånt vi inte kan påverka. Gillar. /Betty

  SvaraRadera
 7. Ja, så mycket energi som läggs på detta väder, och så mycket det styr våra liv - sen får gärna världen rasa på andra ställen på jorden

  SvaraRadera
 8. Aaaaj, det gör ont när pilarna träffar smärtpunkterna;-) Gillar framför allt inledningen där den där relativiseringen av orden inte känns så långsökt.

  SvaraRadera
 9. Nattfrosten anar man i kvällsluften. Paraply kan man ha i handväskan. Jag håller med dig. Teves väderleksrapport klarar vi oss utan.

  SvaraRadera
 10. det är så sant så. väder alltid. man vill så gärna ha fint väder, sol och sommar, en bra reflektion idag.

  SvaraRadera