Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 7 november 2010

Delirium Tremens

Det som darrar. Det som krälar. Det som kryper. Det som darrar, det som krälar, det som kryper. Fånge här. Kan inte trycka på den stora, röda knappen, för det sitter en spindel på den. Jag måste ha ett glas men det är väl omöjligt här, där jag är fångad. Var är mitt hem? Var är min dagliga lilla kvarting? Det som darrar är jag. Det som krälar och kryper är förskräckliga kryp, i sängen och på min kropp. Jag känner deras ludna ben. De är så stora! Jag måste nå fram till omvärlden, men hur? Jag rabblar alla postlådor jag bott i – och det är många – men kan ändå inte hitta fram till mitt hem. Nu skriker jag. Skriket tas emot av stumma, porösa väggar. Pulsen rusar. Jag vet inte var jag är. Det här blir bara värre. Spindeln sitter kvar på röda knappen. Jag försöker med en annan knapp. Dovt börjar musik ljuda direkt ur sängen. Jag känner igen den. Någon aria ur Tosca, tror jag. Min säng spelar musik och jag kan inte komma i kontakt med yttervärlden. Jag kommer att dö här, bland spindlar och kryp. Nu har en orm också dykt upp. Jag hör inte mitt skrik. Det är ett väldigt skrik. Det kommer ur mig. Hjälp mig. Jag är så rädd för ormar.

(Skriv om något som kryper)

10 kommentarer:

 1. Stackars människor som hamnar där. Texten lyfter med dina små inpass, en aria ur Tosca. Gillar alltid att läsa dig.

  SvaraRadera
 2. Ditt språk skapar människan du skriver om. Idag är det någon med viss bildning som har fylledille, häromdagen dog en man som tänkte på sina aktier, på förmögenheten han skapat, en annan gång skapade ditt språk någon i en container i Thailand.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker så enormt synd om personen i sängen, men tycker samtidigt att det är rätt åt honom, eftersom han själv orsakat det
  Bra

  SvaraRadera
 4. Fylldillet manifesterat i ord, hela texten gungar, kryper, har hallisar. Och den är rolig också, som en film av Caro&Jeunet.

  SvaraRadera
 5. Bra beskrivet med ormar spindlar skakningar musik!

  SvaraRadera
 6. Du tar oss med på en ny resa varje dag i de mest varierade miljöer. Spännande. Denna var lite läskig.

  SvaraRadera
 7. ...och snabbt blev man påmind om hur farligt alkohol egentligen är. Usch!

  SvaraRadera
 8. Väldigt bra. En borttappad själ..

  SvaraRadera
 9. jadu druckit en snaps för mycket kanske.
  usch

  SvaraRadera
 10. Inte ett tillstånd man vill hamna i. Vilken skräck! Bra förmedlad känsla.

  SvaraRadera