Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

måndag 9 juli 2012

Pakter


På landet gäller SPD, säger du. Jag står undrande, föreslår Skit På Dig men det betyder förstås Spar På Disk. Så kaffemuggarna får stå kvar på diskbänken, nätt och jämnt ursköljda mellan varje fikapaus, och glaset jag dricker ur är också mitt eget, detsamma måltid efter måltid.

Varmvattenberedaren är sönder.

I skymningen bryter du en schersminkvist, bär fram som en votivgåva. Doften, så rysande söt, är av smultron och tjock grädde. Den leder oss när vi talar, djupt och prestigelöst, om skrivandet. Ord yttras som aldrig sagts förut till någon. Det är en kväll av respekt och redan behövs värmeljus.

Kopp efter kopp av pulverkaffe – det är vad du har och det blir bra – långt in i sena kvällen. Teskeden skickar vi mellan oss. Ta pulver. Röra. Skicka. Det är också som en pakt. SPD.

(Utmaning: skriv om en sked)

6 kommentarer:

 1. ja du det är kväll av respekt jo du det var respekt och vill veta lite mera om orden som inte sagt förut låter som ord som jag skulle gilla

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra skrivet. Känner rytmen i ert samtal. Vackert.

  SvaraRadera
 3. Ja, om du nu var inblandad. I annat fall är det bra fantiserat

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det lät, en sådan kväll skulle jag vilja uppleva!

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte hur du gör det. Dina texter gör att man helt slipper använda sin egen fantasi, man blir som buren in i din scen.

  SvaraRadera