Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 27 september 2009

Utmaning 270 - Hunden

Hon var van vid att gå genom livet obemärkt. Vara den iakttagande. Det var hunden som ändrade allt. Hon skaffade en liten, söt hund och hon syntes. Hennes lilla, söta hund ville hälsa på alla, människor, särskilt barn, och hundar. Hon var för svag för att veta hur hon skulle säga ifrån. De började i stället gå långa omvägar, gå ut på orimliga tider. Hon gömde sig i en ful jacka med huva men hon syntes, eftersom hunden syntes. Att gå ut var en plikt. Drömmen om långa promenader i harmoni med hunden var en dröm som inte längre fanns. Hunden var en annan ute, än inne. En varelse hon inte kände.

Tunnelbanan var värst. De var sedda. Av dem som älskade små söta hundar och av dem som avskydde dem. Vad som var värst, visste hon inte. Hon skämdes så mycket över att hunden inte gjorde som hon ville, att hon glömde att be den göra som hon ville.

Hon beundrade de stora hundarna. De som troget följde sin ledare och ignorerade andra hundar. Hon glömde att beundra de stora hundarnas ledare. De som fostrade. De som slapp synas.

(Utmaning: skriv om att synas)

8 kommentarer:

 1. japp, så e det gillar denna text för det är så sant av just den orsaken har jagg inte hund har inte hjärta nog att visa hunden vad jag vill därfär är jag utan hund

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har hund, en liten en som alla vill klappa och prata med och det verkar som jag finns genom min hund. Skulle jag någon gång gå genom samhället utan min Sigge, så säger man inte hej utan hälsningsfrasen är "var är Sigge"? Men...han gör som jag säger, bryr sig varken om barn, människor eller hundar om inte dom först tar kontakt. Men din text belyser bra hur en del hundägare våndas över hur hunden beter sig.

  SvaraRadera
 3. En missräkning av henne. Det finns ju till och med som tips för singlar, ett säkert sätt att träffa någon. Tycker synd om henne, att hennes dröm gick i kras.

  SvaraRadera
 4. Det blir inte alltid som det är tänkt, eller det kanske är omöjligt att räkna ut vad som ska hända? Livet lever sitt eget liv. Det blir bra ibland och ibland blir man besviken.

  SvaraRadera
 5. Värt att tänka på innan man skaffar hund, tror nog inte alla gör det. Så din berättelse sa väldigt mycket, tycker jag

  SvaraRadera
 6. Jag håller med drumalex. Hennes intentioner var goda, men brast när de kom ut i verkligheten.
  En häftig lite udda betraktelse av hundägande.

  SvaraRadera
 7. En text med mycket innehåll. Tänkvärd utmaning

  SvaraRadera