Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 13 september 2009

Utmaning 256 - Fredsdemonstrationen

Hon hade sina skönaste jesussandaler på sig. De följde mjukt hennes fötter när hon gick, som handskskinn, nästan. Ja, det var synd att de var i skinn men det var i alla fall ett naturmaterial. Det hade varit svårt att vara så naturlig som hon och ändå ikläda sig något onaturligt.

"Peace and love", sa hon till de förvånade människor hon mötte. Det var engelska och betydde "fred och kärlek". Hon hade börjat med att säga "fred och kärlek" men då kände hon sig dum. Då kände hon sig som Elin Wägner. Inte för att Elin Wägner var dum men engelska hade mer snärt.

"Peace and love" sa hon då och då och sträckte på ryggen, gick som den naturande hon kände sig som, graciöst, nästan svävande, dock med guppande skinkor. Ingen stoppade henne. Hennes beslutsamhet gav henne immunitet.

När hon kom fram till fredspartyt satte hon sig, som hon tänkt, i lotusställning tillsammans med de andra. Det kändes litet ansträngt att sära så mycket på benen men hon hade förberett sig med meditation och yoga.

Polisen kom när de dansade till Shaktivarams tablas. De hade inget tillstånd. En bortglömd detalj. Ganska milt skingrade poliserna dem - cirka tvåhundra demonstranter, stod det senare i deras rapport - och lika milt omhändertog de henne. Förargelseväckande beteende. Man rör sig inte utan påföljd på allmän plats endast iklädd sandaler och med hjärtan målade på bröstvårtorna. Graciöst, nästan svävande, dock med guppande skinkor, gick hon mot piketen. Hon hade förberett sig med meditation och yoga. Hon skulle ta sitt straff.

(Utmaning: skriv om att utmana!)

5 kommentarer:

 1. Många konstiga folk finns det, och poliserna har fullt upp med alla som skall demonstrera.
  Bra skrivet

  SvaraRadera
 2. din text blev vacker i mig gillar det harmoniska som kom till mig i dina ord. Det var som en symfoni som strålade harmoni. Peace and love
  skapade saknad i mig av att aldrig fått uppleva den svunna tiden i tidsåldern i mig

  SvaraRadera
 3. Flower power...dit förflyttar jag mig i tankar när jag läser din text idag.

  SvaraRadera
 4. Du kan verkligen konsten att blanda och ge! Elin Wägner och jesussandaler. Jag kan se scenen tydligt framför mig, färggrann och rolig och förargelseväckande??

  SvaraRadera
 5. Nakenhet är verkligen utmanande. Själv blir jag otroligt generad av andras nakenhet om jag ska vara ärlig. Börjar man tänka på det är det egentligen underligt att det ursprungliga ska vara så - ja utmanande.

  SvaraRadera