Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 8 september 2009

Utmaning 251 -Bromålarna

Nätterna är våra. Låga röster på hög höjd. En förtrolighet med tingen; med rep och block och talja, klättersele. Det är så annorlunda mot första gången, på Liljeholmsbron. Vi var livrädda då, fastän vi tränat, och jag fick inte med mig guldockran.

Paletten gör man i ordning när man fäst repet. Den är en bricka som man bär i en ställning på bröstet, penslarna i ett koger bredvid. Jag vet alltid vad jag ska ta med mig ner, vet alltid vad jag ska måla. Mina bilder är små, oftast inte större än ett A5-ark. Grunderingen får flamma ut som en slarvig passepartout. Den torkar snabbt, medan vi kopplar av med lekar och flams. Det är Krister, Gudrun och jag. Alltid vi tre. Vi ropar till varandra där vi hänger. Krister målar monumentalt och Gudrun gör oftast miniatyrer av diktatorer. Det är Krister som blir sanerad. Gudruns och mina bilder ser de aldrig. Ingen ser dem någonsin men vi är glada att de finns där på spannen. Tranebergsbron är full av dem och Västerbron också. Vi behöver inte fundera över när vi ska sluta. Vi har jobb för en livstid bara på Stockholms broar, särskilt som Kristers verk alltid målas över. Han är inte ledsen för det, säger han. Hans bilder syns i alla fall, så länge de finns kvar. Han är en god kamrat. Han frågar aldrig varför vi målar så litet, att det inte syns.

(Utmaning: skriv om att gå utanför ramarna)

8 kommentarer:

 1. det här gillar jag hela historian även själva handlingen lite undercover och mera upproriskt än den stora. det är en vinst. blev helt betagen av denna text den talade till mig...

  SvaraRadera
 2. underbart! jag blir så glad. jävlar vilken bra berättare du är!!!

  SvaraRadera
 3. Miniatyrer av diktatorer. Pff, vad roligt. Ser små Pol Pots framför mej, och en liten Stalin. Och så den grundliga förberedelsen. Ja, jäklar. Du är bra, du.

  SvaraRadera
 4. jag känner att din text förmedlar en frihet som jag tycker mycket om. den påminner om en annan liten text jag skrev för en tid sedan om den vackraste konsten.

  tack för din kommentar. jag ändrade med en gång!

  SvaraRadera
 5. Ett stilla uppror, det verkar riktigt trevligt att hänga där på bron. Håller med de andra, du är en god berättare som med små hintar i rätt riktning som får oss läsare att känna oss hemma i dina texter.

  SvaraRadera
 6. Uppror och kärlek! Var kom detta från?

  SvaraRadera