Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

lördag 28 april 2012

Från kub till kub


Som alla andra på kontoret sitter hon halvt instängd bakom glas. Där slutar alla likheter. Inte bara är hon vackrare än någon han någon gång sett, hon är så sexig när hon ställer sig i rökrutan och tar ett bloss, vilket hon gör två gånger om dagen: efter förmiddagsfikat och efter eftermiddagsfikat. Fast de senaste dagarna har hon mest suttit i sin glaskub och bitit på naglarna.

När han ser hennes vånda tar han tre cigarretter, slår in dem fint i ett lindlöv och lägger dem på hennes stol vid ett tillfälle när hon inte är på sitt rum. Sen ändrar han sig. Hon är i och för sig överjordisk men hon kan ha råkat prutta på stolen. Vem vill röka sitt eget prutt? Inte han och förmodligen inte hon. Han flyttar gåvan till skrivbordet och smyger ut.

Det är hans första uppvaktning av henne. Från sin kub har han spanmöjlighet på hennes kub. Han ser när hon kommer tillbaka. Ser hur hon brister i gråt och så småningom rödmosig går iväg till rökrutan och röker en av hans cigarretter. Han vågar sig ut ur kuben och strosar sakta på nålfiltsmattan så att hon måste stöta ihop med honom på tillbakavägen. Medan han väntar övar han på sin replik: ”Inte behöver du gråta av tacksamhet, jag ska nog förse dig med cig.” men när hon kommer säger han bara fåraktigt:
– Det var jag!
Var det du som..? säger den överjordiska.
Jaa.
Han är delirisk av lycka, tänker nästan berätta hur han besparat henne hennes prutt men avstår i sista stund, innan örfilen landar tungt men ändå snärtigt på hans kind.
Du har förstört allt... säger hon när hon sexigt går tillbaka till sin kub.
Hon säger mera också men det hör inte han. Han vet bara att han är långt från hennes gunst – ja, att han kanske aldrig kommer att nå den – och att han från och med nu bara törs titta trånande på henne från kub till kub, aldrig vågar stiga ut och vara med när hon är med där ute. Han söker fram ”Yesterday” på Spotify och sätter på den. Det är det enda som kan trösta litet nu. ”Yesterday” och statistiken för tredje kvartalet. Han ritar ett fint cirkeldiagram i lila.

(Utmaning: skriv om att uppvakta)

8 kommentarer:

 1. Inte lätt ,så nära lyckan, o så blev det så fel

  SvaraRadera
 2. Tryggare med Spotify och statistiken för tredje kvartalet.

  SvaraRadera
 3. Vackert med cigg inlindade i ett löv - t.o.m. för mig som inte röker.

  SvaraRadera
 4. En fin text med byråkratiskt slut. =) Du överraskar alltid.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Äntligen en text som slutgiltigt kullkastar: "Det kan inte bli värre än ett nej!" :)

  SvaraRadera