Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 1 juli 2009

Utmaning 182 - Min mening

För mig har livet nästan ingen mening, bara en kort men efterhängsen - subjekt och predikat: "Jag är." Dessa dagar och nätter när jag ingenting förmår: "Jag är." Jublande veckor när jag uträttar något: "Jag är." Men mest när andningen är så viskande tunn: "Jag är. Jag är. Jag är."

Det är en uppfordrande mening. Ibland raglar jag under dess tyngd. Den står osminkad och vapenlös, utan förklaringar och manifest. Utan anvisningar om hur man ur den härleder det meningsfulla.

Din mening kan inte vara min mening, även om vi skulle ha samma. Men vi har inte samma. "En världsfrånvänd bubbla", säger du om min mening. Jag säger, att den är utgångspunkten för att jag ska kunna se dig. För att jag ska kunna möta alla triljoner "du" i världen.

(Utmaning: skriv om att göra något meningsfullt)

5 kommentarer:

 1. Du ställer verkligen krav på dina läsare varje gång. Jag gillar det skarpt men är ibland osäker på om jag tolkar texten som du menat den. men å andra sidan är det kanske de bästa texterna när det finns plats för läsaren. Angående min text så ägnar jag mig ibland åt alla konspirationsteorier bakom olika tragedier i världen. Möjligt att den härstammar ur det tänket.

  SvaraRadera
 2. En mycket fin text, men ett fin budskap. Sista stycket fastnar jag för, har läst de flera gånger nu och det växer. Tack för läsningen. /Betty

  SvaraRadera
 3. Avskalad och asketisk. Gillar det. Och inledningen - när andningen är så viskande tunn.

  SvaraRadera
 4. det här blev jobbigt för min adhd hjärna att tänka men efter några gångers läsning fick jag till i alla fall en liten eller en tolkning av mig så att jag förstår.....

  SvaraRadera