Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 25 december 2012

Fén med de sju bördorna

”Sju är bördorna jag ger dig”, sade fén som man inte vet om hon är ond eller god. ”Jag ger dig ett långt liv, skröpliga molarer, ett gammalt kassettdäck, en solkig kaffeduk, ett lindrigt rent fönster, lätt inkontinens och många barnbarn.”
”Alla kassettdäck är per definition gamla”, sade kvinnan uppstudsigt. ”Horden med barnbarn kommer inte att veta vad det är.”
”Så kan du då visa dem och förklara, spela en tejp med Mia Marianne och Per Filip. Förresten kan du få en låda blandband också”, sa fén generöst.
”Med A Whiter Shade of Pale och Stairway to Heaven?”
Kvinnans röst hade nu en varmare ton.
Du vet blandband”, sa fén undvikande. ”De berättar allt om en person.”
Du vill att jag ska sitta i det där sceneriet, med duken och fönstret och säkert en klocka som tickar, vicka på en tand, lyssna på minnesväckande musik och undra vart åren gick?”
Ja, och så störtar barnbarnen in!”
Och jag kissar på mig av lycka.”
Eller av skräck...”
Men jag har väl skydd?”
Mot barnbarn finns inga skydd”.

(Utmaning: skriv om siffran 7)

6 kommentarer:

 1. Jag tror att jag gillar allt utom slutet, från det solkiga till Mia Marianne och Per Filip, detta frikyrkliga svar på Sonny&Cher. Och blandbanden, kassettdäcket. Men sista meningen? ÖH? God fortsättning, kram.

  SvaraRadera
 2. De kommer antagligen tycka att kasetterna luktar lika gott som stenkakor. Jag stuvar ned hela utrustningen i källaren och bestämmer mig för att fén var god. Gott slut på dig.

  SvaraRadera
 3. ...jag menar förstås fortsättning...

  SvaraRadera
 4. Blandband säger allt om en person...

  SvaraRadera