Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

lördag 12 maj 2012

Herresätesweekend


Kåkarna ute på näset är dyngiga och väderbitna. Mikroskopiska trettitalsstugor, en del bara i masonit. Där luktar råtta och röta när man kommer in, på sin höjd kan man hitta en konservburk med Heinz' vita bönor. Baked beans in sauce. Det är en sorts fest det också, en kall burk bönor (vi törs inte använda vedspisen) och ett litet, brinnande ljus. Tidig höst men på våra genomsura benknotor känns det som november. ”Hur länge?” säger dina ögon. ”Hur länge?” ekar jag. Min röst låter förbluffande starkt i det lilla köket och du ser så trött ut. Och vi räknar ut. Att. I morgon är det lördag. Nästan säkert är det lördag eller någon annan dag. Risken att någon stugägare ska komma på helgbesök är minimal – dels vet vi inte om det är lördag på riktigt, dels regnar det. Cats and dogs. Så vi bestämmer. Att. I morgon ska vi inta herresätet. Så har vi kallat den, den litet större stugan uppe på kullen, nästan en halv kilometer bort. Vi har varit och spanat och sett ett trasigt källarfönster. Vi vet att vi kommer in. Du som är så smal och så kan du öppna för mig. Jag träder in genom dörren. The front door. Och sen ska vi hitta, i kronologisk ordning:
+ campari och en slatt juice till fördrink
+ foie gras till aptitretare
+ en flaska riktigt hyggligt rödtjut
+ ingredienser till en lasagne eller annan pastarätt.
Vi är så medtaget upprymda över detta att vi inte kan komma på någon efterrätt men vi tar väl vad som bjudes. I morgon är dagen för vår herresätesweekend! Om de har badrum och om vattnet inte är avstängt redan kan vi till och med genomgå spabehandlingar. I händerna på varandra. In each other's hands. In the hands of each other? Och vi ska bädda med sidenlakan och det ska bli en fest, en riktig fest, i två ljusskygga småtjyvars liv. Jag kysser dig förväntansfullt. Det smakar Heinz. Man får vara glad för det.

(Utmaning: skriv om att lyxa till det)

8 kommentarer:

 1. Gud, va bra!! Ser också att du testar ny stilistik, spännande!

  SvaraRadera
 2. Men vilken härligt bra läsning!!! Tack!!!

  SvaraRadera
 3. Ömsint, jag tycker att den är ömsint. Riktigt bra skriven.

  SvaraRadera
 4. Eländigt. Miserable. Heinz-kyssen gav den rätta eftersmaken, albeit motbjudande.

  SvaraRadera
 5. Blev så drabbad av innehållet att jag glömde kommentera formen... där var våde vin och vatten, vilket ju passade perfekt!

  SvaraRadera
 6. Vinförslag: "Masonitstugorna" luktade "råtta och röta"
  Vattendito: "genomsura benknotor" Benknotor suger väl inte inte upp vatten precis?

  SvaraRadera