Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 19 augusti 2011

Malva och mimosa

malva, musisk, mättad, mumla, mimosa

På plätten bakom huset står ett stånd med malva. Angelica böjer sig ner och sniffar, rakt in i blommorna, buffar med näsan mot getingar och bin. En gång gjorde hon te på malvan, det blev en röd frän varm saft, de torra kronbladen blev kvar i skafferiet i många år. Nej, malvan är ögonfröjd, liksom mimosan, som hon låter hämta hem från blomsteraffären i stora skyar varje vår. Ett fång i Aaltovasen och hon känner sig som om hon var i Provence igen. Varje år. Och varje år är hon allt längre därifrån, kan ta allt färre steg med hjälp av bockarna, vänster sida alltmer förtvinad, utåtböjd; rösten ett mumlande otydbart för alla utom för mamma Berit, som kommer varje dag med en korg på armen, tränar och stöttar och avslutar med att köra henne nerför rampen på husets baksida, så att hon får vara där hon trivs bäst, under plommonträdet, bland blommorna. Angelica önskar inget, utom detta: att ingen ska behöva få en stroke vid trettiofyra års ålder, som hon.

(Utmaning: skriv fem favoritord på M och en berättelse där minst två av dem är med)

7 kommentarer:

 1. Ja fy, livet är orättvist. Det går på en sekund, har en kollega som fick en stroke på en repetition. Kan aldrig spela mer, smärtsamt påtagligt. För mig blir den här texten väldigt känslosam.

  SvaraRadera
 2. Vackra, tydliga bilder
  och starkt, sorgligt slut

  SvaraRadera
 3. Somliga har bättre tur...
  Inne i en halshuggen petflaska inne i en höganäskruka inne i storstugan pekade katten idag ut en likstel talgoxe. Jag tog ut flaskan på bron och skakade ut fågelfången som genast flög iväg med en faslig fart in bland träden.
  Inget fel på den inte.

  SvaraRadera
 4. Tack..! Jättebra, i alla sin eländighet..
  (Men jag fick Googla "Malva"...)

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet, känner hopplösheten och frustrationen. Personligen hade jag nog kapat den jättelånga meningen i mitten som börjar med "Och varje år..." men det är såklart en smaksak...

  SvaraRadera
 6. har en alldeles egen förkärlek till malvante, fantastisk dryck!
  odramatiskt skrivet och ändå starka bilder, bra

  SvaraRadera
 7. Starka känslor utan spår av sentimentalitet.

  SvaraRadera