Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 26 januari 2010

Att se skillnad

För ett tränat öga syns omedelbart skillnaden mellan en person med positivt arv och en med negativt. Naturligtvis måste man dock gå vetenskapligt tillväga och mäta, i synnerhet skallar. Sverige är den europeiska nation som är mest homogen. Vi äro de äkta arierna. Tyskarna må säga vad de vill. Givetvis finns även bland oss en mindre andel lytta, sinnesslöa, tattare, vansinniga, vanartiga, sodomiter och så vidare, men det skall för kommande generationer vara ett minne blott, när vi fått dessa befolkningselement steriliserade och ofarliga. Problemet i det sammanhanget är förstås sodomiterna! Eutanasi är en djärv men inom kort kanske inte omöjlig åtgärd. Från Tyskland har kommit förslag om att så drastiskt ta sig an judeproblemet. Objektivt sett vore det kanske den renaste åtgärden när det gäller det fåtal människor av undermålig ras, såsom negrer och mongoler, som befinner sig inom vårt lands gränser. Jag tog själv upp frågan vid sistlidna rashygieniska konvent. Det är inte den absolut viktigaste befolkningsfrågan, enär uppblandning i den egna, rena rasen torde vara lika osannolik som att utpräglade sodomiter för sina gener vidare, men alldenstund utgallringen av dessa fåtaliga och lätt identifierade individer vore så enkel, skulle ett sådant småskaligt experiment vara ytterst tilltalande och ge underlag för vidare politiska bedömningar av hur befolkningsmaterialet skall förädlas. I förlängningen skulle man kanske i ett land med förhållandevis liten befolkning, som vårt, kunna besluta om eventuell eutanasi lugnt och metodiskt, individ för individ, när väl sodomiterna så småningom utrotats. Eugenik är en komplex vetenskap; vissa individer med allvarliga mentala rubbningar ha också oförklarliga gåvor, som kunna komma till bruk en tid, innan de sedermera utrotas. Likaledes hava till och med lappgummor sagts kunna ha icke oävna sångröster – detta är dock något jag aldrig själv erfarit. Därmed vare hur som helst: det finns goda skäl att individuellt bedöma rätten till liv för bärare av genetiska defekter av olika slag, på det att vår befolkning må bli starkare, renare, sundare och mindre vanartig! Vad jag vill säga till dig som lyssnat är att du själv kan bli en hobbyeugeniker. Som sagt: det är lätt att se skillnad på en människa med rent arv och en med orent. Anförtro med varm hand rapporter om de som hava orent arv till oss på Rashygieniska Institutet.

(Utmaning: skriv om att se skillnad)

5 kommentarer:

 1. Jag läste din text från gårdagens utmaning samtidigt som denna och det är otroligt hur du kan byta röst och ändå låta trovärdig. I den här texten hakade jag upp mig på några ord jag inte förstod, men annars flöt det ju på som om du inte gjorde annat än orerade i Rashygieniska Institutet.

  SvaraRadera
 2. Skrämmande bra, mein Führer. Funderar över formen, det är ett tal, eller hur? Kunde kanske framgå i början? Eller så är det en poäng att det inte gör det...

  Och mycket fin och varm text igår.

  SvaraRadera
 3. *Ler* Intressant att flyttas tillbaka några decennium och sitta på kammaren med denne herre (?) och se hans penna, skrivbord och tidsenliga klädsel framför mig, medan han engagerat och övertygat för sitt Sverige mot renhet och lycka. Börjar till och med få flashar av det kommande konventet och orerande tal och röster. Säkert en dåtidens "välutbildad" man med självklar tilltro till sig själv och sin mkt otäcka livs-/människoåskådning. Övertygande skrivet.

  SvaraRadera
 4. du har en förmåga att skriva så övertygande, kunde nästan se denna människa stå längst fram och prata till en folksamling även om ämnet inte är av den t trevliga sorten, har saknat dina texter i min frånvaro till och med drömt om dem.

  SvaraRadera
 5. Jag får liknande känsla när jag läser din text som när jag försökte läsa "De välvilliga" av Jonathan Litell. Känslan var så kväljande att jag inte kunde läsa boken. Din text läste jag :-), du skriver övertygande, känns som att det är en verklig nasse/fascist som skriver.

  SvaraRadera