Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 28 oktober 2009

Utmaning 301 - Trattorisaurus

Faktiskt så kläcktes det en dinosaurie i Sverige den fjärde april för tre år sen, en trattorisaurus med dubbla ryggsköldar, precis som jag målade i skolan den där dan när vi fick använda både vattenfärg och pastellkritor, fast den sprutar eld också fast det vågade jag inte rita för att ingen skulle tro mig. Jag berättade om trattorisaurusen i skolan, att den är svensk och att den finns nuförtiden, men min fröken sa det är inte möjligt och då sa alla andra också det är inte möjligt och så var det slutpratat, då och för alltid.

Faktiskt så bor trattorisaurusen i en tårtkartong i vårat hus. Den luktar gammal grädde. Ingen har sett den utom jag. Jag skulle visa Agnes en dag men hon vågade inte. När jag började öppna locket sprang hon iväg. Då hade jag berättat rätt länge om trattorisaurusen, särskilt om hur den sprutar eld och om hur man matar den med kottar. Det är ungefär som en grill fast inte riktigt.

Faktiskt så finns tårtkartongen med trattorisaurusen under min säng. Jag har byggt en vall av banankartonger runt den så att den inte ska smita. I en banankartong finns gamla mjukisdjur, i en annan gamla spel och pussel och i den sista gamla böcker. Jag har bara gamla saker under sängen för jag vill inte rota där i onödan.

Faktiskt så är jag inte rädd för trattorisaurusen fast att den sprutar eld mitt i natten och ibland på dagen när jag är ensam och leker på golvet. Jag har egentligen aldrig sett hela trattorisaurusen, bara elden som kommer ut och ibland liksom en bit av kroppen, typ en fot eller svansen. Varje gång jag ser den blir den större. Jag undrar hur länge den får plats under sängen.

Faktiskt så är jag nästan bara rädd för trattorisaurusen när jag dammsuger. Nu när jag är åtta får jag dammsuga mitt rum själv, jag får dammsuga det varje fredag och då låter trattorisaurusen. Den väser och mullrar. Jag blundar och håller i dammsugaren längst ut på det hårda och så kör jag den åt sidan, fram och tillbaka, fort, fort. Trattorisaurusen är arg på dammsugare.

Faktiskt så kan man leva ganska vanligt fast man har en dinosaurie under sängen. Man kan bara hoppa med långa hopp när man ska på toaletten mitt i natten och man kan absolut inte gå upp och hämta vatten utan man måste ha ett vattenglas vid sängen redan på kvällen och man får inte gå och sova hos mamma och pappa längre men annars är det precis som vanligt.

(Utmaning: skriv om monstret under sängen)

4 kommentarer:

 1. återigen ler jag det känns som du oftast skriver om mig fast jag fick sova länge jämte mina föräldrar för jag var så mörkrädd

  SvaraRadera
 2. Faktiskt en trattorisaurie, som du matar! Nästan ser den faktiskt, fast ingen annan gjort det. Bra.

  SvaraRadera
 3. Det där "jättehoppet" från sängen ut på fritt golv känner jag igen från min barndom. Fast jag trodde det var monstret i svarta lagunen som hade flyttat till mitt rum. Jag tror knappt det fanns dinosaurier på "min tid". ;)

  Jättefint berättat med barnets ord och uttryck.

  SvaraRadera
 4. Bra som vanligt!

  Jag korrekturläste faktiskt men uppenbarligen ganska slarvigt. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera