Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 27 november 2009

Utmaning 331 - Vad är vardag?

Nu gör jag ett avbrott i vardagsbestyren och skriver dagens Skrivpuff. Nej, men vänta nu - det här är ju det enda jag gör rutinmässigt i min vardag, skriver Skrivpuffen. Då kan det väl inte vara ett avbrott?

Vad är vardagsbestyr och vad är avbrott i desamma? Dricka en kopp kaffe? Baka en morotskaka? Öppna posten?

När jag är lycklig är varje vardagsbestyr ett avbrott i de övriga vardagsbestyren. När jag är olycklig bjuder knappt ens natten på avbrott. Någon dag ganska snart ska jag skriva skönlitterärt igen. Tills dess: dessa beskäftiga små inlägg. Ursäkta, jag bryr mig inte. Jag skriver precis vad som faller mig in. Det här är mitt avbrott i vardagen.

(Utmaning: Skriv om ett avbrott i vardagsbestyren)

10 kommentarer:

 1. Men, avbrott är ett avbrott om det upplevs så. Dessutom är det alltid roligt att läsa dina inlägg, oavsett vad de handlar om eller om de är skönlitterära eller inte. Ditt språk, ditt förhållningssätt är behållning nog. Cissi

  SvaraRadera
 2. Vi alla skriver väl vad som faller oss in. Det är svårt att kommentera och ge saklig kritik som förhoppningsvis ska få den kritiserade framåt i sitt skrivande. Det bygger ju på att jag som kritiserar vet vad jag snackar om vilket inte alltid är fallet, mer en känsla. Men som med all kritik kan man ju antingen ta åt sig av den eller skita i den. Jag behöver bli sågad ibland för att vakna upp och anstränga mig lite till, eller efter att ha tänkt en stund, avfärda kritikern. Jag gillar dina texter, får en känsla av att de alltid är väl underbyggda av fakta.

  SvaraRadera
 3. Jaha... vad är vardag... nu blev det svårare att skriva den här utmaningen...

  Men en mycket bra text tycker jag. Du gav mig lite att fundera på!

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt så. Kan du verkligen skriva något hopslafsat utan att det låter genomtänkt? Tror inte det ;-)
  Fortsätt bara vara den du är!

  SvaraRadera
 5. Klart du skall skriva vad som faller dig in. Jag tycker det är givande att läsa dina texter.

  SvaraRadera
 6. Kärnfullt uttryckt. Ja, vad är vardag..? Var Dag.

  SvaraRadera
 7. HALLÅ MARMORIA!

  VAR DU PÅ JULORD????? Hur kunde vi isåfall missa varandra????????

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Hallå där, skriftställarn!
  Jag försöker, igen..
  Nå, vad är då ett avbrott?
  Faktum är att om man vore i full kontroll över sin tillvaro så lär det ju vara ett ganska svårfångat tillstånd - men.. det är man ju förhoppningsvis (?) ändå inte. Tillåt mig ge ett exempel ur min egen vardagliga lunk:

  Jag går o handlar mat. ,kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkm *-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Förlåt mitt vankelmodiga beteende!

  SvaraRadera
 10. Also featuring Måns H.S., should be added.

  SvaraRadera