Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 25 november 2009

Utmaning 329 - Om fördelning (och livets mening)

Det första du måste veta är detta: livet har ingen mening. Du är satt här att äta dina äpplen och skyla dig i ull. Till detta ändamål behöver du cirka tiotusen i månaden. Då får du råd med en liten bostad också och det är praktiskt. Äpplen, ull, en säng, några ägg - runt detta är du fri att skapa din egen ekvation som kallas livet. Tiotusen går snabbt att få ihop om du har utförsgåvor som är eftertraktade. Du kanske till exempel är bra på att leka med barn. Då kan du passa barn åt andra som är ute och samlar ihop sina tiotusen på något annat sätt. De kanske till exempel säljer bilar till andra, som behöver åka långt och länge för att komma till platsen där de kan samla ihop sina tiotusen. Håll med om att det inte låter meningsfullt! Det är helt OK att det inte är meningsfullt. Blanda över huvud taget aldrig samman begreppen "mening" och "liv". Skaffa dig dina äpplen, dina ägg och din ull och förbluffas över att det hänger samman, livet, utan det kitt som kallas "mening". Du kanske kommer på att det som stimulerar dig mest är att komma på intressanta bokstavskombinationer. Eller varför inte ordkombinationer? Livets mening - ur din subjektiva synvinkel - kanske är just en mening, med subjekt och predikat, som äger kraft för sin skönhets skull? Skapa då denna mening. Slåss för denna mening. Men tro inte att själva livet har någon mening. Och tro för allt i världen inte att du löser någonting genom att dela ut de där tiotusen rakt av till var och en. Om det vore så enkelt, skulle någon redan ha gjort det. Eller hur?

(Utmaning: skriv om att fördela)

9 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med, fast jag vill att det i allafall ska vara någon djävla mening, Jag till och med tror att vi själv måste skapa en mening, men sånt e det, tio tusen rakt av ja om det vore så enkelt varför är det inte det? eller det kanske är det egentligen men ingen vågar prova
  gillar dina tankar idag synisk text men djäkla bra.

  SvaraRadera
 2. Livets mening var ett bra citat. Gillar det och lägger det på minnet. :)

  SvaraRadera
 3. Gillar din text, den är tankeväckande.

  SvaraRadera
 4. Huv'et på spiken; om det vore så enkelt, skulle någon redan ha gjort det.
  Underbar sammanfattning av hur vi har byggt upp vårt samhälle.

  SvaraRadera
 5. Hej M! Jag har skickat ett förlåtmail till dig! Ett stort och innerligt förlåt, men icke desto mindre ingen ursäkt för att jag inte svarat på och läst dina texter. Förlåt här också! Som vanligt har du skrivit en fanotamiskt bra text, som vanligt med skärpa och intelligens. Jag är inte förvånad, inte förbluffad, bara imponerad. Som brukligt är! Det enda jag inte tycker om är din beskrivning av dig själv här intill. Den känns inte adekvat! Du är snäll, god, intelligent som få och vad tjock har med det hela och göra, förstår jag inte. Kram/Cissi

  SvaraRadera
 6. Ja, du kan ofta vinkla dina texter ur ett annrolunda perspektiv, som blir fascinerande att läsa

  SvaraRadera
 7. Den här texten gillar jag som fan. Vet inte riktigt varför...för att den är så sann kanske? Sann för mig.

  SvaraRadera
 8. Den allmänt ställda frågan om "Livets mening?" är ovanligt fånig anser jag. Jfr:"livets obehag?"...
  En människa väger helt enkelt t.ex o/välbehaget med att ligga kvar (och slutligen dö) mot o/välbehaget i att kliva upp och få sig en kopp kaffe eller vad fan man nu har vant sin organism med.
  Det är ju upp till var&en och dag för dag, eller? Saken är att det finns triljarder med meningar, obehag och 'omeningar' med/i livet.
  Förlåt om jag verkar kritisk - Jag är alltid kritisk..

  SvaraRadera
 9. P.S Mycket skön text trotts allt...
  ;)

  SvaraRadera