Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

måndag 9 april 2018

Nyhetsuppläsaren ba


Det kommer mest på våren, att nyhetsuppläsaren ba: ”Och nu över till något heeelt annat” och så, alldeles i slutet av sändningen, en blåsippa som vaggar i vind eller några ankungar som tultar efter sin förälder, för de vet – nyhetsredaktionerna, inte ankungarna – att tittarna brukar efterlysa positiva nyheter och det kommer de ihåg då, på vårsidan, och stoppar in något sånt där, precis som om vi vore barn eller debila, precis som om det tar för mycket på krafterna – vilket det antagligen gör – att gräva fram en riktig positiv nyhet, något inom politik eller ekonomi, och precis som om det inte vore ett hån mot oss i de norra delarna av landet, som fortfarande sitter med nästan en meter snö och blir lika arga på sörlänningarnas vårtecken som på Postnord och sjukhusnedläggningar.

(Utmaning: något annat)

5 kommentarer:

  1. Ja haha måste skratta. Precis så. Och jag vill tillägga att den lilla bilden på en positiv nyhet hinner jag knappt uppfatta. Det tar bara en halv sekunde sen har den försvunnit.

    SvaraRadera
  2. Gu' vad bra du fångar detta med medias (Public Service) översitteri och undervisningsstrategi. Fy fan vad mitt på spiken du är. OBS jag brukar sannerligen inte svära :)

    SvaraRadera
  3. Japp, det är typiskt...allt beror på var man bor, och vilken service landstinget består oss med...

    SvaraRadera