Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 1 april 2018

Förändring


Han hämtade henne sen hos hennes mor och de vandrade tysta den svagt belysta gångvägen hemåt. När de var framme vid sin port sa han prövande: ”Saker ska förändras.” Hon såg förvånat på honom och han tillade: ”Om du vill, förstås. Bara om du vill.”

Ja, han hämtade henne sen, som hon hade bett honom att göra. ”Mitt barn. Hämta mitt barn,” hade han tänkt och också sagt till henne. ”Som om hon inte törs sätta ens en tidsgräns mot sin mor,” hade han fortsatt i tanken men han hade inte sagt det, visste inte hur det skulle sägas på hennes språk. Så hade deras liv tillsammans blivit, litet kargt och mycket lyckligt, eftersom de inte hade ett enda språk som var gemensamt.

När han hämtade henne sen, efter samtalet med John på McDonalds i Alvik, var han så uppfylld att det kändes som om han andades stora bubblor. ”Vad var det han hade att säga?” frågade hon gällt när de kommit hem. Han tog tag i hennes händer. ”Hon slår honom,” viskade han. ”Blir John slagen av sin fru?”gläfste hon överraskat. Han la fingret för munnen men hon tog över och hade på en minut avgjort att John skulle flytta hem till dem. Han hade vetat det, att hon inte skulle stå ut med att John led. ”Tack!” mumlade han mot hennes tinning.

(Utmaning: hämtade)

1 kommentar: