Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 18 oktober 2013

Vänligt utanför glaset

Världen är ute nu. Där, där det händer. Det är utanför nu. Och mitt liv har pågått under en kupa ända sedan jag valde att inte vara med om punken. Det är inne men för kvavt. Mitt liv – ett bevis för att man kan leva utan syre. Utan syre, utan beröring, utan det som i högstämt tal kallas Möten. Visst rör man sig litet långsammare. Tar inte ut svängarna så mycket. Det är svårt att föra gaffeln till munnen. Man ser skumt av någon anledning även en strålande dag, som den här. Här har jag levat. Mina frusna handleder. Min korrespondens med Vetenskapsakademin. Du kommer vänligt utanför glaset. Om jag förstår dig rätt, frågar du om jag skulle välja annorlunda.
Om det vore 1977 igen? ekar jag förbluffat din följdfråga och strupen dras ihop. Jag förmår bara gestikulera. På dina slocknade ögon märker jag att du inte förstår och jag suckar.

Det är ofta så här.

(Utmaning: instängt)

4 kommentarer:

  1. Med eller utan syre. Välkommen tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Nästan alltid är det sådär. Välkommen tillbaka igen.

    SvaraRadera
  3. Å. Mittenpartiet. Korrespondensen med Vetenskapsakademin. Förtjust över det och dom frusna handlederna, i det mesta utom slutmeningen, denna lilla styggelse.

    SvaraRadera