Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 25 februari 2009

Utmaning 56 Skriv om en stökig folksamling

- Så vill vi välkomna nytillkomna tittare till Kungliga Nyheter, vårt extrainsatta 24-timmarsmagasin som ska bevaka Förlovningen. Med oss här i studion har vi Madeleine Hibbing, Dagens Härolds etikettextpert...
- Folkvett! Jag föredrar benämningen folkvett! Det ringar bättre in min expertis.
- Ja, du vet väl bäst, Madeleine. Får jag säga du?
- Visst. Vi är ju bland folk.
- Men nu händer det visst något på Slottet. Över till vår reporter Cecil Lagerup!
... Knaster, brus...
- Ja, här är härlig monarkistisk yra! Bakom mig ser ni en folkmassa som har stått här i timmar för att ta reda på om det är sant, ryktet som säger att tronprinsessan Pictorial äntligen ska få gifta sig med sin Danne av Folket. De viftar med flaggor och hoppar upp och ner...
- Tronprinsessan och Danne?
- Nej, Folket! Hela folket är här idag och det är en yra...
- NU! Nu får vi in rapporter om att det ÄR sant. de ÄR förlovade och ska gifta sig nästa sommar. Danne blir stins och härting av Visigotia. Vad säger du om det, Madeleine Hibbing?
- Det är vett och rätt rakt igenom. Det är bara jämlikt att han blir stins och härting är inte adligt.
- Och du, Cecil, ser du nånting?
... Knaster, brus...
- Ja,det gick ett rykte om att det lyckliga paret skymtat i ett fönster men det är inte säkerställt ännu. Däremot... Hjälp, vad händer nu? Folkmassan blir vild! Vad är det som stör Folket denna dag... Det verkar inte bättre än ett... ett sorgetåg. Ett svartklätt sorgetåg, cirka trettio personer, med skyltar... åh, det är infamt! På Förlovningsdagen! Skyltar där det står: "Pictorial, abdikera nu!" Men Folket ger igen! De kastar äpplen och korvar på de störande. Ont ska med ont fördrivas! Det är upploppsstämning...
- Vad säger du, Madeleine Hibbing?
- Det här är inte vett och rätt på något sätt! Det här blir man slagen på fingrarna för. Vi har ett statsskick och man ska respektera sitt statsskick. Vårt statsskick är monarki. Vi ska respektera monarkin. Den där sorgklädda skaran ska bort från gatan nu! Det är lätt som en plätt.
- Kanske vi borde ersätta grundlagarna med dina böcker i etikett, rätt och slätt?
- Folkvett, min vän! Folkvett!
- Folkvett. Tack, Madeleine Hibbing från Dagens Härold. Vi ska ta och välkomna nytillkomna tittare till Kungliga Nyheter denna högtidsdag, fettisdagen, när Tronprinsessan Pictorial lovat bort sitt hjärta till Stins Danne av Folket. Med oss vid Slottet har vi Cecil Lagerup. Cecil, det har talats om kravaller - ser du något, Cecil?
... Knaster, brus...

10 kommentarer:

 1. Härligt ironisk och pricksäker.

  SvaraRadera
 2. Så fruktansvärt roligt!!! Så på pricken! Så snyggt och träffsäkrt och skitkul!!! Det är svårt att skriva kul - men du kan (även) det verkligen!

  SvaraRadera
 3. Vad ska jag skriva. Den var helt underbar texten. Skulle jag leta fel skulle jag inte hitta några. Du har ett grymt flyt i berättandet.

  SvaraRadera
 4. Synd att inte det här nådde kvällspressen!!
  Är du månne medlem i republikanska föreningen??
  Riktigt underhållande!

  SvaraRadera
 5. Haha....så du är republikan, det ante mig! För mig kvittar det lika. President eller monark, tja skit det samma, faktiskt!
  Roligt och ironiskt berättat. Jag gillade titlarna och parodin på Ribbing! Och att de kastade korvar, var roligt!
  Kram
  Cissi
  Ps. Är tillbaka, ordningen är återställd!:=)

  SvaraRadera
 6. Jooo...men...allting kan ju inte byggas upp av oväntade saker och ting....alla vet ju att Pamplona är tjurrusningarnas stad, men inte Helena! Kul att karln var oväntad! Äsch, det var inte mycket möda nedlagt på denna lilla snutt!! :=)
  Cissi

  SvaraRadera
 7. skitkul, du är bäst .. vilken rapp och rolig dialog.

  SvaraRadera
 8. Ha! En text att hålla sej hårt i nuförtiden. Jag älskade äpplena och korvarna. Och dissektionen av det fisförnäma, hysteriska, jag vill att du ska vara online vid bröllopet och bara kommentera. Snälla.

  SvaraRadera
 9. Idag kommer vi til dig och hämtar griseknoarna, Ih vad härligt.

  Det cecil inte kunde uppfatta var att ett bonusgudbarn lyckats smyga sig in i den svartklädda skaran ihopp om att trotsa prinsessan och prinsen. Detta var så klart inte hennes vilja utan ett påfund från hennes bonusgudmoder, den stora författaren.

  SvaraRadera
 10. En mitt i prick text. Ser fram emot att se bröllopet och höra din träffsäkra kommentarer i Tv.

  SvaraRadera