Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

lördag 7 februari 2009

Utmaning 38 Klyschornas sång, vers 1 och 2

1: Personen som bor här är vänster, bohemisk och fattig. "Vänster" för att det är ett hopplock av möbler och grejer. "Fattig" för att det är ett hopplock av möbler och grejer. "Bohemisk" om man vill vara snäll men i ärlighetens namn: det är världens röra - ett hopplock av möbler och grejer. Och opraktiskt. Han/hon har en liten laptop på en fullbelamrad sekretär. Det måste vara en hon för det är ganska mycket blommor. Fönstret är fullt av orkidéer. På sidorna hänger såna där färdiga gardinlängder från Ikea. Den ena täcker för ett staffli och en skärmatta. Hur mycket saker har hon trängt in i en etta? Meditationsplats, minsann. Köksbordet i rummet och fåtölj i köket. Det ska väl vara litet roligt, det. Trivselfaktor noll.

2: En veritabel skönande bebor detta trivsamma krypin, smyckat med levande växter, originella målningar, böcker och ett potpurri av föremål och artefakter som säkert göder den omisskännliga kreativiteten. Till och med ett staffli får plats så näpet bakom gardinkanten. Här är inrett för skapande och andlig spis men också för samvaro. Gästers glam hörs säkert i rummet och förtroliga samtal kan föras i trivselhörnan i köket. "Tummen upp", som gossarna säger, för denna kultiverade oas.

(Utmaning: Skriv en klichéartad beskrivning av den miljö du befinner dig i nu)

4 kommentarer:

 1. Vilka fördommar vi har. Du tyckte det var svårt men ändå blev det något nedplitat.
  Jag tycker i alla fall att det var underhållande och skrämmande på det viset att jag kände igen att jag ofta nanvänder slitna ord och fördommar för att beskriva. Men så tror man själv man är "orginell" ;-) Det är lätt att fastna i dessa uttryck. Lita att försöka tänka på.

  SvaraRadera
 2. Smart att göra två! Veritabel skönande i kultiverad oas gillar jag skarpt!
  Jag tycker den var svår också, men rolig!

  SvaraRadera
 3. smart ide!!!
  jag gillade de olika bilderna man får...
  man känner igen sig..*asg*

  SvaraRadera