Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

torsdag 19 maj 2011

Vägen hem

När vi vill gå hem och dricka choklad har vi vandrat runt så länge att vi är vilse. Jag är vilse. Det är jag som är ciceron på den här vandringen bland Brommas finare villor. Jag störtar fram till några ungdomar som står och pratar i ett gathörn och frågar dem var Brommaplan ligger. De stirrar på mig. Ingen vet var Brommaplan ligger. Jag vet att vi borde ha drygt tio minuters väg hem.
– Men det är ju nära, säger jag.
– Joo, Höglandstorget ligger där, pekar en kille, och därifrån kan ni ta spårvagnen till Alvik. Sen tar ni tunnelbanan till Brommaplan.
Det är en omväg på flera kilometer. Hur man ska ta sig dit till fots har de ingen aning om. Geografiskt är det så nära till sextiotalshyreshuset där jag bor; materiellt och andligt kunde det finnas på ett annat tidsplan, djupt nedbäddat i myt eller svävande i en ännu inte realiserad tid. Vi väljer en riktning på måfå.

(Utmaning: skriv om något svårfunnet)

10 kommentarer:

 1. Påminner mig om när jag bodde i Göteborg och en dag upptäckte hur nära det egentligen var till Järntorget om man inte tar 6:ans spårvagn som kör bakvägen.

  Jag får en känsla av att de är barn som är ute och vandrar själva, kanske på grund av den varma chokladen. Men sen försvinner den känslan. Mystisk och samtidigt rolig text.

  SvaraRadera
 2. Tryggt att komma in här också. Man vet att man har en intressant och välformulerad läsupplevelse framför sig.

  SvaraRadera
 3. De kanske aldrig gått dit utan bara blivit skjutsade...?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Läskigt.

  Tacksam för tips på "övergång" i min text. Misstänker att karlarna suttit och petat naglarna, druckit lite kaffe eller något annat banalt medan Sofia tänkt.

  SvaraRadera
 6. Det här är lite typiskt stockholmare tycker jag. Eftersom jag är inflyttad har jag flyttat runt på en sisådär tjugo olika ställen och då vandrat omkring där jag bodde för att lära känna stället.
  En stockholmare vandrar aldrig omkring, de ta taxi, buss eller tunnelbana.
  De ansåg mig lite underlig när jag berättade om mina irrfärder i området, men när jag berättade vad jag lärt mig blev de tysta och skämdes lite.

  SvaraRadera
 7. så är det, och bra skrivet också! så man häpnar ibland, har själv varit i samma sits...

  SvaraRadera
 8. ciceron, bromma allt tilltalar mig. Du är så klart bäst , truligst, mystigast, vi andra är bara .......försökare
  KrAM

  SvaraRadera
 9. Håller med Kalle Byx och lite med Razaha, fast jag egentligen inte känner stockholmare tillräckligt bra för att uttala mig om dem.

  SvaraRadera