Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 14 februari 2010

Beröring

Jag vet precis när jag blev förälskad. Det var när du rörde lätt vid min underarm när vi tog adjö. Den varma natten stod blyg och svart omkring oss. Ingen annan var vaken.

Vi hade dansat hela kvällen. Din svettiga rygg. Det var spännande och behagligt men jag var inte förälskad.

När vi mötts förut var du bara en av killarna som Hilary delade lägenhet med. En av dem som mest snackade fotboll. Det intresserade mig inte. Om du såg mig över huvud taget visste jag inte.

Men den här kvällen hade du sett mig. Ögon tvärsöver rummet. Isobel och jag hade kommit förbi för att säga att vi skulle ut och dansa. ”Det är något jag skulle kunna tänka mig att göra just i kväll” hade du sagt. Ätit mig med blicken. Plötsligt.

Sen var du förkyld när jag skjutsade hem dig. Jag bjöd in mig, klockan två på natten, för att göra koriandervatten åt dig. Lät koka i tio minuter. Satt med dig när du sörplade. Sen följde du mig till grinden. Då, där, till avsked, nuddade du lätt min underarm.

Litet senare frågade jag Hilary om du var litet dum. Hon svarade bestämt att du var väldigt snäll. Det borde ha varit en ledtråd.

(Utmaning: skriv om förälskelse)

6 kommentarer:

 1. Att bara nudda lätt din underarm känns inte dumt. Säkert planerat och då är man allt annat än dum. Du blev ju förälskad.

  SvaraRadera
 2. Mysig text, jag tyckte extra mycket om "Den varma natten stod blyg och svart omkring oss".

  SvaraRadera
 3. Romantiskt dagen till ära. :)

  SvaraRadera
 4. Allt är bra, men slutet bäst!! :)

  SvaraRadera