Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

torsdag 20 augusti 2009

Utmaning 232 - Övermänniska

Det var pissa och skita hon var bra på. Ingen risk för förstoppning där. Hon var bra på att pissa och skita. Det var det andra. Sova och äta. Det gick sämre. Och inte kände hon sig förfördelad av ödet för det. Om hon någon gång reflekterade över det, kände hon sig som en övermänniska när hon for som ett torrt skinn från aktivitet till aktivitet. Hemma var hon aldrig. Hemmet ett upplag av väskor och kassar. När de inte gick att ställa precis innanför dörren, ställde hon dem längre in och längre. Sova? Kanske en natt i veckan, hårt, utan några bevarade drömmar. Äta - visst åt hon. Om hon var med andra som åt. Kylskåpets ödslighet. En sexpack folköl på sin höjd och ett kaffepaket. Hon var lycklig. Hon var befriad från att som vanliga människor strukturera sin dag kring måsten. Hon levde i ruset av sin frihet.

(Utmaning: skriv om ett grundläggande behov)

12 kommentarer:

 1. Ha, du Rogge-Pogge! Jag blev omedelbart förälskad i inledningen, framförallt "Och inte kände hon sig förfördelad av ödet för det." Packar ner den meningen och kylskåpets ödslighet i väskan idag. och vetskapen att du är som din namne, elegant och genialisk.

  SvaraRadera
 2. Enligt min ringa mening har du varit i grand-slamklass. Där ser man. Ska vara OBARMHÄRTIG i morron. Bäst att du skriver nåt riktigt överjädrigt kasst då, hotar A.R.

  SvaraRadera
 3. En snygg tolkning av dagens tema.
  Tack för din kommentar förresten jag blnadade ihop två olika projekt.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Kanon! Underbar skildring av ett tillsynes kaotiskt/ensamt liv som kan vara frihet och lycka som du skrev. Jag blev glad och lite lättad av den, särskilt när jag sneglar bort mot diskbänken. Jag är och får vara lycklig med en trave smutsdisk på bänken ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag instämmer i att det är underbart att läsa om hur (som Tjotten säger ovan) "kaotiskt/ensamt kan vara frihet och lycka". Jättebra fångat!//Sofie

  SvaraRadera
 6. Intressant personpoträtt.

  SvaraRadera
 7. Det känns som en nyvunnen frihet om hon blir som en kalv på grönbete, men förr eller senare tar väl allt rusande ut sin rätt. Du är för hård mot dig själv, tycker alltid om att läsa dina texter.

  SvaraRadera
 8. Att leva i ruset av sin frihet...underbart!

  SvaraRadera
 9. Intressant skriven historia.

  SvaraRadera
 10. Visst ska man inte glömma bort att leva i nuet. Men man behöver ju inte fastna där.

  SvaraRadera
 11. ilsken frihet, JA!! mer sånt.,.

  SvaraRadera