Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

torsdag 29 januari 2009

Utmaning 29 Knäckskalle

Skriv din egen varningstext!

På vägen: Varning!
Lågt flygande humlor

I butiken: Varning!
Här betjänas endast kunder med naturlig hårfärg

På boken: Varning!
Kan innehålla spår av sanning

Skriv sedan en kort scen där någon bryter mot varningstexten.

Det är den bästa butiken i stan men de är stenhårda på sin löjliga regel, som kommer sig av att tant Gertrud, som äger butiken, en gång blev bedragen av sin man med en peroxidblonderad donna i Trelleborg. Förut har jag alltid klarat mig på att skicka in kompisar i affären - det känns skitknäppt, som att vara minderårig och vänta på någon som langar sprit. Men nu. Nu är det behån Goddess jag vill ha, behåarnas "Rolls Royce", och då kan man inte som vanligt stå i gränden och prova. Jag vill ha den så innerligt, att jag är beredd att offra mitt vackra, långa slingade blonda hår som kostar över tolv hundra varje gång att fixa till.

Hur ser folk ut som inte färgar håret? frågar jag mig. De har någon sorts mesig inte-färg. Hur får man fram den? Jag bestämmer mig för sirap och så aska från öppna spisen. Ett visst mått av desperation spelar väl roll. Jag hade ju kunnat gå till frissan och få det gjort men jag känner på mig att tant Gertrud har en överutvecklad förmåga att lukta sig till dem som "fått det gjort".
Det känns förskräckligt. Jag bryr mig inte om att spegla mig innan jag rusar till affären i skymningen, så att ingen ska se mig.

I affären får jag stå länge. Det är som om tant Gertrud givit signal, att expediterna inte får hjälpa mig. Å andra sidan har hon inte kört ut mig. Jag står ståndaktigt mitt i butiken. Åtminstone droppar det inte sirap från huvudet ner på golvet. Så, fem minuter före stängningsdags, säger hon till sin yngsta anställda: "Ta hand om det där knäckäpplet som stått i drag. Jag finns på kontoret."

7 kommentarer:

 1. Med tanke på debatten om Lisa Marklud så var sista varningsskylten mycket träffande ;-)

  SvaraRadera
 2. Du klarade lägga en länk, nu måste du bara tala om hur man gör (så att jag också förstår).

  SvaraRadera
 3. Hej! Du undrade om länkning till Skriv-Puff. Jag har aldrig gjort det men testa med att trycka på "länka detta inlägg", som står bredvid kommentarer (nedanför ditt inlägg).

  SvaraRadera
 4. Hahaha.....vilka underbara varningsskyltar! Inte lätt att gå in i den butiken. Ett roligt slut, som visar den här butiksägarens lite buttra humor! Cissi

  SvaraRadera
 5. Jag fick mig ett gott skratt. Härligt berättelse och ovanliga skyltar. Undrar vad man hade sagt om man träffade på dem i verkliga livet.

  SvaraRadera
 6. Min blogg

  om du kan se detta så byter du bara ut min adress till din egen och klistar in på puffsidan... om det nu går.. skriv på
  Skimmer

  SvaraRadera
 7. http://skimmervillbaravaraifred.blogspot.com/2009/01/klisterlank-tips.html

  nej funkade inte... ser att du fixatdet... ett förslag till lösning...

  SvaraRadera