Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

söndag 25 januari 2009

Utmaning 25 Den tredje mannen

Han som samlade drömmar fick lämna mig tomhänt. Han som bar en falk på axeln likaså. Men han som luktade svett och avlopp fick en härlig mandarin och löfte om att komma tillbaka.

Han skulle komma den första torsdagen i månaden. Jag färgade mina händer med saffran, badade fötterna i jasmin. Sidenet i min dräkt var tunt som spindelväv och speglade månen. På bordet stod fikon och sockrade violer. Vi hade ett avtal. Jag hade ett avtal med luffaren och han bröt det. Han skulle straffas.

Först sände jag ut falkenerarna. Deras cirklande fåglar ville inte hitta honom. Men ingen falkenerare fick min gunst.

Sen sände jag ut drömsamlarna. De kom tillbaka med sagor och hade alla funnit honom, i varsin by. I gryningen avrättades de.

Och jag drog själv åstad att finna honom, mannen som doftade svett och avlopp och en aning mandarin. Ingen utom jag vet varför jag letar efter honom. Ingen annan känner hans hemliga tecken. Det är för att jag söker honom jag är här hos er. Och jag berättar alltid samma historia.

(Utmaning: Släpp allt du har för händerna och skriv. Nu! Vadsomhelst men NU! )

4 kommentarer:

 1. Mmmm, vilken mustig historia; jag kunde riktigt känna doften svett,jasmin och mandarin! Jag läste stycket flera gånger och nya bilder dök upp varje gång! Fint! Hälsningar från Sofie

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt berättad historia, vackra bilder. Du habil? Ja, tjena.

  SvaraRadera
 3. oj.Vilken skrivarkraft! Vilken begåvning. Måleriskt, starkt och ödesmättat. Vilken överväldigande blogg det här är. Så mycket att hämta.
  Varma hälsningar
  Cissi

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara stämma in i övriga kommentarer här. Du skriver otroligt bra! Du får mig att vilja läsa mer. Det jag tycker är väldigt roligt också är att dina texter har ganska olika karaktär. Det är så lätt att fatsna i ett visst sätt att skriva, men det gör inte du.

  SvaraRadera