Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 23 januari 2009

Utmaning 23 Skandalen på debutantbalen

Sett i Veckan är tyst. Svensk Fjanttidning är belagd med munkavle. Men vad hjälper det? Hela societeten vet, och det är societeten som räknas. Societeten vet vad som skedde sistlidna lördag, på den årliga debutantbalen, där familjen von Leeringskiöld, knapadel från Sigtunatrakten, skulle anmäla sin enfödda dotter Rut. Det bar sig inte bättre än att Carl Johan von Leeringskiöld, familjeöverhuvudet, tappade roliga pillret - det blåa - i välkomstdrinken. Cocktailen verkade tydligen omedelbart, för han vände sig till värdinnan, friherinnan Aulalia af Adelssparre, och gormade: "Vad i djävulens namn är detta för soppa, Aulalia? Den smakar värre än din fittsaft!" Rut slog sig förskräckt för ögonen, hennes mor kompletterade för säkerhets skull med händerna för dotterns öron och musiken tystnade. Friherinnan viftade med armen. Motvilligt drog musiken igång, som ett trögvevat positiv. von Leeringskiöld korsade sprättigt golvet och drog till sig hasselnötsögde snutfagringen unge herr af Adelssparre, känd som tvestjärt av alla som räknas, utom av mor Aulalia själv. Efter en våldsam mazurka med den stackars ynglingen - egentligen beundransvärt utförd till de såsiga tonerna av As Time Goes By - drog von Leeringskiöld honom till sig och kysste honom passionerat. Friherren svimmade. Friherinnan lånade honom luktsaltet, vevade åter igång musiken och klappade till bords. Carl Johan von Leeringskiöld höll sig lugn till kanapéerna men när soppan burits in, stod han plötsligt på bordet och doppade något i terrinen. Bara Rut kunde ana vad det var. Rut, som i nervositeten hade glömt kuvertväskan och anförtrott fadern sina ägodelar. Rut, som av försynen nu tilläts svimma innan von Leeringskiöld triumferande höll upp tingesten, en droppande tampong.
- NU får det vara nog! utbrast Aulalia - ganska godtyckligt, som om det ena var värre än det andra - och reste sig upp.
- Förhåna inte kvinnokönet! Den var oanvänd! orerade von Leeringskiöld jovialiskt.

Vad som hände sedan? Vela Hela Veckan har som sagt publiceringsförbud. Och i sanningens namn har jag själv fått en dusör för att hålla tyst. Men om du verkligen vill veta... (visk, visk)

Dagens utmaning: Skriv om en person som överskrider alla sociala gränser på ett party!

1 kommentar:

  1. Åh, vilken rolig historia och vilket kul språk. Jag önskar jag kunde skriva med sådant flyt och tempo. Grattis till dig!

    /MF

    SvaraRadera