Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 21 januari 2009

Utmaning 21 (från: skrivpuff.blogspot.com)

Nu har det hänt igen. Nu måste jag in på hispan. Har jag stigit in i ettan på något annat våningsplan? Nej, mitt namn står på dörren och där är mina skyltar, inklusive "Varning för kaos". Det kan man verkligen säga. Som sagt, det blir psyket. Vad har jag gjort den här gången? Har jag möblerat om som den tok jag är hela natten och sen glömt det? I så fall blir det säkert Störningsjouren igen. Eller har jag återigen lånat ut lägenheten till någon hemlös? Då blir det också Störningsjouren, som här har flyttats och baxats och skjutits och skrapats...
När jag lugnar mig märker jag, att allt är mitt. Inget har än så länge tagits ifrån mig. Det är bara det att allt är på fel plats. Där sekretären stod, är meditationsplatsen riggad. Är det någon sorts feng shui -mästare som varit här, en som tycker att jag ska ägna lika mycket tid åt meditation som åt att skriva? En väldigt konventionell mästare, i så fall: hon har flyttat fåtöljen till rummet och köksbordet till köket. Håhå, jaja. Varför tror jag att det är en 'hon'? Min älskade säng står fånigt placerad snett ut från sydvästra hörnet av lägenheten och stjäl golvutrymme. Vad värre är: alkoven är omgjord till arbetsrum. Mina vackra konsolhyllor, som suttit assymmetriskt på söderväggen, har arrangerats rakt och tråkigt under varandra. Och det absolut värsta: mitt i alkoven, vänd mot österväggen, utan utsikt, utan ljus, står sekretären. Och den är städad! Det är infamt! Jag kommer aldrig att hitta något mer.
Just när jag kommit fram till Taxi Stockholm och har beställt bil till psykakuten, hoppar en uppenbart amerikansk, glädjestrålande man ut ur badrummet. Där har jag inte kollat, i hastigheten. "Smile, you're on Candid Camera!" vrålar han och får i nästa ögonblick min telefonlur i huvudet. Resten av TV-teamet störtar oroliga fram mot hans nedsegnade kropp. "Lugn, det kommer en taxi", säger jag. "Men någon får stanna kvar och hjälpa mig att röja."

Dagens utmaning var:
Favoritplatsen i ditt (eller din huvudpersons) hem blir omdesignad av ett TV-team utan din vetskap. Skriv om reaktionen när det uppdagas.

Den bygger på gårdagens utmaning: Skriv en kort text om favoritplatsen i ditt (eller din huvudpersons) hem, som följer här nedan:


Mitt hem är trettiotre kvadrat och tjugofyra karat. Varje plats är en favorit. Det går inte att ha det annorlunda när man bor trångt. Men hur mycket jag än älskar sängen, fåtöljen i köket, meditationsplatsen, badkaret; är det nog sekretären jag tycker bäst om. Sekretären, min oas av oordning, även när resten är städat. Sekretären, där jag har min laptop och för det mesta sitter flera timmar om dagen. Sekretären med alla små lådor, där jag hittar allt. Lådorna är i masur, ja, hela sekretären är i björk och på utsidan betsad i olivgrönt. I pengar är den inte särskilt värdefull, sekretären; fyrtiotal, skulle jag tro, liten och nätt. Varje dag längtar jag till den och dess matchande stol, buntad, med ett modernt linnetyg med päron på. Platsen är replipunkt för mina äventyr i världen. Här sitter jag nu.

1 kommentar:

  1. Jag blev så förjust i meningen "mitt hem är trettiotre kvadrat och tjugofyra karat". Den sa nåt om det värde du sätter på ditt hem, men den är så snygg den där bollen mellan kvadrat och karat. Gillar sånt!

    SvaraRadera