Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

måndag 13 juni 2011

Svarta naglar, änglahår

Man skulle kunna peta hans naglar under alla de långa timmar han ligger i dvala men han behöver sina händer, som ritar graciösa arabesker i luften. Han är svårstucken som en ungflicka, de numera magra armarna är giraffprickiga, stora lilablå fläckar.

Rakar sig gör han fortfarande själv, med apparat, noggrant och omständligt, på högra sidan av ansiktet. Ingen får hjälpa till. Då luggas det.

Varken överdrivet prydlig eller direkt sjaskig ska han gå ifrån oss. Om han möter någon på andra sidan får han väl gömma händerna bakom ryggen. Sitt silvervita änglahår instruerar han alltid personalen att kamma i en tjusarlock som frimodigt visar spåren av ärret på skulten och borde charma ljusvarelser såväl som bäraren av himmelrikets nycklar. Han charmade mamma en gång i tiden. Då låg han i skogshuggarkoja i veckorna och kom hem och tvagade sig på lördagseftermiddagen. Lärarinnan var för fin för honom, spådde farmor, men hon hade fel. Och så blev jag till, en blandning mellan stad o ch land, mellan ängel och intellektuell. Jag sitter vid hans sjuksäng och känner hans gener kvillra gensvar i mig. Femtio procent av mig är till hundra procent hans dotter. Jag har inte hans tro och inte hans lokalsinne men liksom han är jag skitig ibland, dock inte värre än att det går att skrubba av någorlunda vid högtidliga tillfällen.

(Utmaning: skriv om något prydligt)

13 kommentarer:

 1. Fin och stämningsfull text, gillar.

  SvaraRadera
 2. Det ångar kärlek över dessa stämningsfulla rader.

  SvaraRadera
 3. mycket speciellt och stämnigsfullt

  SvaraRadera
 4. Som sagt, kärleksfullt, fin läsning.

  SvaraRadera
 5. ja stämningsfull var rätta ordet.

  SvaraRadera
 6. Jag tänker av någon anledning på Per Oscarsson, vet inte hur det gick till, men det är honom jag ser framför mig i sjukbädden. Gillar att läsa texten även om jag fick läsa om första stycket några gånger. "Svårstucken" blev "snarstucken" i mitt huvud och det rörde till det...

  SvaraRadera
 7. en mycket kärleks full skildring

  SvaraRadera
 8. Texten är fylld till bredden av kärlek.

  SvaraRadera
 9. Underbar skildring av kärlek

  SvaraRadera
 10. oj vilken fin kärleksfylld beskrivning..... vackert.

  SvaraRadera
 11. oj vilken fin kärleksfylld beskrivning..... vackert.

  SvaraRadera
 12. målande och tydligt! Kul att läsa!

  SvaraRadera