Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

lördag 25 juni 2011

Hålla fast

Som om du ville ha kärlek. Ville gå utanför tryggheten i ett förutsägbart liv. Du bjöd in glädjen och berusningen men också den utsatthet som ligger i att öppna sig för någon. Och så var det vännerna, vana vid att se dig ha tid för dem genom alla år. Nu var det någon som trängt sig in på första plats hos dig, någon som var sjuklig, högljudd och ganska självupptagen. Någon som du inte var stolt över men älskade.

Vad är kärlek? Tala inte om passioner. I kärlek förminskar du dig själv för att få plats med en annan. Du släpper fram dina barnsliga behov och drömmar. Du kliver ut ur den här världen och in i en fantasi. Det känns som om ditt liv kommer att bli bättre, som om du klivit ett stort steg upp ur din verklighet in i en annan och du håller förtvivlat fast vid drömmen fastän allt talar emot den.

Nyktra till. Vakna upp. Badda vatten i ditt ansikte, låt vattnet rinna mellan dina fingrar. Släpp taget. Om du håller fast vid det som ändå kommer att glida dig ur händerna flår du dina händer röda.

(Utmaning: skriv om något rinnande)

5 kommentarer:

 1. bra, fint du bäddade inte rinna

  SvaraRadera
 2. En av de bästa kärleksbeskrivningar jag läst.

  SvaraRadera
 3. Vacker text om kärlek, men vem vill nyktra till när kärleken slår till.

  SvaraRadera
 4. Håller med razaha inte vill man nyktra till så.
  Jättfin

  SvaraRadera
 5. ja, släpp lasten innan den släpar dig, som de säger inåt landet. Fast du säger det bättre.

  SvaraRadera