Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

onsdag 13 januari 2016

Rusele Nät och Design

Hjälpa hjärta hjula hjärna Hjoggböle.

En liten firma... på sidan om?
Han tror att han frestar henne när han vädrar sina egna drömmar men hon kryper skyddande ihop om den lilla kraft hon har, så bräcklig de senaste månaderna i mörkret.
En timme som anställd är en betald timme, säger hon och märker att hon låter butter.
Du älskar ju att hjälpa människor och du sitter framför datorn all den tid du kan! Det går att göra något av! Vi kunde ha en...
Jag gillar inte att ta betalt, avbryter hon.
Just nu hjälper hon faktiskt sin väninna Ngozi som snart blir av med bostaden att hitta en ny och han har rätt, hon är bra på det, på att söka information och ta sig fram i telefonköer och ständigt vara vänlig, ha ett extra ord, men hennes hjärta är inte där och bara halva hjärnan. Oftast när hon sitter framför datorn är det orden i sig som tar henne med till en plats som hon inte delar med någon men som alla kan se, när hon väl vecklar ut dem... orden... Men det vet inte han, som är hennes närmaste. Det är därför hon känner att han är i färd med att krossa det som är henne kärast, hennes två garanterat improduktiva timmar om dygnet när hon förlorar sig i språk och fantasi, som giganterna från Hjoggböle, Raggsjö och Missenträsk – inga jämförelser, men...
Du är bra på design också. Vad sägs om Rusele Nät och Design? Som firmanamn menar jag?
Hon förbereder sig på att dyka in i datorn och bli borta för alltid men vänder i sista stund.
Vad ska du göra i firman, då? säger hon hårt.
VD! svarar han snabbt och ler vitt och de är hemma hos varandra igen, hon förstår att det är ett skämt, ett sånt där allvarligt skämt som är förankrat i deras olikheter. Att han skulle hjula runt gården om hon sa ja men vet att hon aldrig skulle säga det.

(Utmaning: ”Välj 5 ord på bokstaven H och skriv en text som innehåller minst 2 av dem.”)

7 kommentarer:

 1. Usch jag blev så orolig att han skulle förstöra det fina hon hade för sig själv, vilken tur att det var ett skämt!

  SvaraRadera
 2. Vilka roliga ortsnamn! Underhållande text.

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga ortsnamn! Underhållande text.

  SvaraRadera
 4. Vill veta mera. Intressant /kram

  SvaraRadera
 5. Mångbottnat. Reflekterar speciellt över att man har hemligheter för varann i ett förhållande, eller inte brytt sig om att lära känna varandra på djupet och känslan av att kunna och vilja hjälpa, men inte att ta betalt.

  SvaraRadera