Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 8 juni 2012

Vattenfall - en presentation


De är säkert snälla, de som arbetar på Vattenfall. De flesta människor är det. Snälla. Slår inte sina män eller fruar, önskar sina barn ett rikt liv. Så är det nog också på Vattenfall. Säkert också på Forsmark – som förresten ägs av Vattenfall. Och i den syriska armén – som inte ägs av Vattenfall.

Vaddå ”vad är det jag insinuerar?” ”Insinuerar?” Jag insinuerar ingenting när jag levererar truismen att de flesta människor är snälla.

Vattenfall är helägt av svenska staten. Vattenfall är ett av Europas ledande energiföretag. De flesta som jobbar på Vattenfall sover gott om natten.

I Sverige står kärn- och vattenkraft för en stor del av Vattenfalls elproduktion, i Tyskland och Polen kol. Innevarande period går 28 procent av företagets investeringar till förnyelsebara energikällor. De bor ofta i radhus (de som arbetar på Vattenfall).

(Utmaning: skriv om vattenfall)

8 kommentarer:

 1. Ha, ha...udda betraktelse, men bra

  SvaraRadera
 2. Gillar associationerna. Jättebra.
  Ang. Kommentar hos mig. Det blir en utmaning för mig, att inte hålla mig till 5-7-5, när jag precis lärt mig just det! Jag har så lätt att fastna i ekavall och inte våga gå utanför. Tack för påpekandet!

  SvaraRadera
 3. Den var bra, annorlunda men bra.

  SvaraRadera
 4. Oväntad och överraskande - bitter eftersmak med det syriska inslaget :)
  På väg

  SvaraRadera
 5. Bra,
  men hade gärna sett en knorr till om Syrien i slutet, men det kanske inte fanns någon

  SvaraRadera
 6. Vilket spännande sätt att ta sig an utmaningen. Det blir liksom bra av sig självt för att det är en så annorlunda tolkning. Bra skrivet också. älskar andra stycket. Tack.

  SvaraRadera