Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

tisdag 31 januari 2012

Strypt vatten

Färdigjoggad längtar hon bara efter en macka med salami på. Hemma sitter Hasse och Göran nedsjunkna i den trådslitna soffan. Det är värst på armstöden, förstås, men hon skiter i soffan just nu, nu står hon gulbelyst vid den öppna kylskåpsdörren, käkar salami utan bröd och halsar folköl till, en burk på tretti sekunder, bubblor i öronen. Kylen stängs med en smäll och hon ger sig av mot badrummet.
– Dom har strypt vattnet, ropar Göran.
– Vaa?
– Tillfälligt avbrott bara. Värden ringde.
Alla skymford är för grovkalibriga. Hon nöjer sig med en förtvivlad grymtning. Vad Hasse och Göran inte vet, är att hon ska på lägenhetsvisning i kväll. Träffa snajsig mäklare oduschad efter joggingturen? Nej, o nej. Missa en avsides liten pärla till lägenhet för under en miljon? Nej, absolut nej. Hon rafsar i det gemensamma badrumsskåpet. En kohlpenna faller i toalettstolen. Bakom en årsförbrukning tamponger från nån lågprisbutik i Ludvika hittar hon vad hon sökt: en tiopack våtservetter med aloe vera- och gurkdoft. Håret går inte att göra något åt. Jo. Hon ska vaxa det. Först virvlar hon runt med de små pappersrektanglarna på sin kropp. De flaxar som kålfjärilar. Alla tio går åt. Sen snor hon Marjas hårvax. Det är lätt att bli snygg nu för tiden. Tänderna gnuggar hon med en frottéhandduk.

Lilla kjolen, lilla klacken, borsta kappan och sen ut.
– Vart ska du? ropar killarna simultant.
Hon svarar inte. De kommer att bli ledsna över att hon ledsnat på det kollektivliv som de alla bedyrat skulle vara för livet.

(Utmaning: skriv om ett avbrott)

3 kommentarer:

  1. Fjäriln' vingad syns i bitter guld belyst. Tycker lite synd om killarna - but, that's life. Kollektivet vs kålfjäril - Alltid kålfjäril.

    SvaraRadera
  2. "Det är lätt att bli snygg nu för tiden". Åtminstone som du beskriver det.

    SvaraRadera