Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

fredag 6 januari 2012

Hantera verktyg

Verktygslåda? Ingen människa har en verktygslåda längre. Det finns hantverkare för allt. Det närmaste man kommer en verktygslåda är vid kursutvärderingarna. ”Jag känner att jag verkligen har fått verktyg för att hantera livet/konsten/konsten-och-livet...” ”Jag är tacksam för handfasta verktyg...” Kurs efter kurs. Vi dansar som Shiva med alla våra verktyg, jonglering med åtta armar. Det är kaos. Ingen låda där de kortlivade ”verktygen” får vila. När vi behöver dem har de försvunnit eller åldrats och vi finner i stället anledning att gå en ny kurs. Har man en gång hamnat i den svängen är det som att ha skaffat ett dataprogram som kräver ideliga uppdateringar. Det enda motgiftet mot livet är livet. Vi svamlar på. Proppfullt i hjärnan. Och ändå: de så kallade verktygen, som vi desperat sträcker oss mot.

(Utmaning: skriv om en verktygslåda)

12 kommentarer:

 1. Intressant, gillar liknelserna.

  SvaraRadera
 2. Proppfullt i hjärnan, ja. Vi behöver nog vila från alla kurser. Intressant tycker jag också, fast en gammaldags vanlig verktygslåda har jag hemma.

  SvaraRadera
 3. Nej, lådan hinner inte längre med. Verktygen sprakar som ved... Härligt obehagligt!

  SvaraRadera
 4. Jag äger en vanlig hederlig verktygslåda innehållande verktyg...har till och med två. ;) Men jag älskar din inledning om hantverkarna och din övergång till detta ord som varit på modet ett bra tag nu (oavsett vilken bransch du tillhör) om att skaffa sig verktyg. Älskar att livet är enda motgiftet mot livet. Den ska jag lägga bland mina "tankeverktyg" ;)

  SvaraRadera
 5. Just det ja, den sortens verktyg finns det ju också. Svåra att hitta och lätta att tappa bort.

  SvaraRadera
 6. Det här var grymt bra desperationens verktygslåda med verktyg som vi inte visste att vi behövde klokheter som bara bubblar ut ..)

  SvaraRadera
 7. Ha, ha...nu känner jag mig träffad. När jag gick filmmanusutbildningen fick jag en verktygslåda för filmmanusförfattare.
  En riktigt rejäl stor och tjock pärm som dignar av tips och godsaker för att göra en så bra film att folk inte kan låta bli att kommentera och vilja se den om och om igen.

  SvaraRadera
 8. ... en tanke bara ... är det inte letandet efter livets verktyg som är livet? Är inte livet sökande efter det ena eller andra? Lite som Strindbergs gröna sump, kanske...?

  SvaraRadera
 9. Där träffade du mitt i prick.

  SvaraRadera
 10. jag känner igen med i mitt jobb, alltid dessa uppdateringar, lära sig hantera,,ja vad då. har vi inget tillkämpat, ingen erfarenhet.
  Marmoria som vanligt bra skrivet!

  SvaraRadera
 11. Slutet! Och att dansa som Shiva. Och: Det enda motgiftet mot livet är livet.

  SvaraRadera
 12. Toppen ! "Vi svamlar på. Proppfullt i hjärnan "
  Jag skulle behöva en hammare som dängde mig i densamma för att få tyst på alla skramlande verktyg.

  SvaraRadera