Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

torsdag 5 juli 2012

Överliggare


Uppsala är en ändamålsenlig stad att gå och skrota i. Att säga att man pluggar är lika lätt som att få folk att tro att man skriver en roman. Skriver en roman ska man säga då. För att. Och man går i ett sorts töcken. Bryter nattvilan vid halv tolv, sena luncher på Göteborgs nation med Tora och Tobbe. Är kär, förstås. Kär i en och ihop med en annan. Eller hur det är. Det är inte så noga. Man möts på nationerna – tar inte del i det studentikosa men frekventerar pubarna – eller i Stadsträdgården på somrarna, iskallt rosévin en kylbox full och sommaren går och åren går och det går så förunderligt lätt att inte göra någonting, så förunderligt lätt att glömma piken som sitter i bröstet... Varje dag en dag utan dåd. Det är så det ska vara, dag efter dag efter dag.

Tills man en dag vaknar upp till ångesten och då är det längesedan för sent. Man har blivit det mest föraktade: man har blivit överliggare. CSN har för längesedan sagt tack och adjö men det är lätt att försörja sig på några nätter i månaden på Ulleråker och senaste uppsatsen, tre terminer gammal, är ju så gott som färdig... Man har bara inte märkt att man ingenting har gjort. Att man levt i en falsk berättelse om sig själv. Att studentgenerationerna har avlöst varandra vid ens sida. De har kommit vidare, transformerats. Det har hänt någonting med dem. Själv har man bara gått och skrotat.

(Utmaning: skriv om att skrota)

8 kommentarer:

 1. Att göra ingenting är också en konst...

  SvaraRadera
 2. Ack ja, det var tider det.
  Håller med Kalle Byx: Första meningen.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! Gillar falsk berättelse om sig själv.

  SvaraRadera
 4. Säger samma som Grå papegoja :)

  SvaraRadera
 5. Hm, jag tror att du existerar. Men vad händer då med din existens om jag är fiktiv? Är du också fiktiv då, eller finns du i både verkligheten och låtsasvärlden? Det ställer intressanta filosofiska problem om man börjar förutsätta att folk inte existerar, märker jag. Skäl nog att utgå från att vissa inte gör det, kanske =)

  SvaraRadera
 6. Bra fångat! Men säg mig, sen när började CSN med att säga "tack och adjö"!? /hoppfull

  SvaraRadera