Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

måndag 26 juli 2010

Akutleverans

Skriket rungar. Fönsterrutorna dallrar. Det är natt men ingen har sovit, inte barnen, inte mor och far. Mamma svettas i pannan. Pappa räknar tiden. I tre timmar har det hållit på, bara ibland avbrutet av en hjärtskärande snyftning. Ett andetags tystnad och sen åter det genomträngande skriket.

Pappa organiserar. Hänger ofta över mobiltelefonen, gör sig själv till ett ljuddämpande täcke för att höra och höras. Efter varje samtal avger han rapport: ”Sunnansjö.” ”Virsbo.” Västerås.” Sen, med ett blitt leende: ”Bålsta!” Bara tjugo minuter därefter ringer det på dörren. Nu har oljudet pågått i fyra och en halv timme. Pappa öppnar dörren och kastar sig i famnen på sin mor, sliter ifrån henne det hon bär i handen och rusar upp till lillemans rum, där mamma sitter och försöker trösta. ”Här, min skatt!” säger pappa, räcker pojken hans snuttefilt, en brokig trasa, plyschigt mjuk, med ett litet dockhuvud på. Lilleman tar gåvan och blir alldeles tyst, drar bara ett par andetag som ekar av snyftningar.

Och farmor och mamma och pappa sätter sig i köket, dricker te och säger att den här natten ska de aldrig glömma, när farmor fick sätta iväg i trettio mil för att lilleman skulle kunna sova. Och mamma lovar sig heligt och dyrt att gå och köpa en likadan snutte i morgon dag, så att de kan ha den att alternera med och så att det alltid finns en hemma om de glömmer den igen.

(Utmaning: skriv om att leverera)

7 kommentarer:

 1. Din vackra text har gjort min dag till en bättre dag än vad den var innan jag läste det du skrivit.

  SvaraRadera
 2. Härligt! Ja de kan låta som små mistlurar de små.
  Jag tycker att han har en underbar farmor som gör den långa resan för sin somson, det skulle nog inte hända mig.

  SvaraRadera
 3. Jag slängde bort Esters först gosdjur av misstag. Fick rota runt i en container. Men hittade den inte :( Det tog två nätter innan hon hade en annan favorit. Bra historia.

  SvaraRadera
 4. Haha ;-)
  Mormor har just införskaffat en andra Ikea-katt - - och kört den till Finland för att vi skulle kunna ta med dem hem då vi löste av varandra på en timme när, hos min morbror - efter att storebror också insett att han älskar den överdimensionerade gåvan som dotra drunknar i men överlycklig suttar på :-)

  SvaraRadera
 5. Gosedjur och snuttefiltar är heliga! Väldigt bra!

  SvaraRadera
 6. Stackars Lilleman, hur ska han kunna förklara att en snuttefilt inte går att framställa i kopior.. klart han känner sig otrygg med en sån morsa.
  Bra, småkul, småsorglig, tankeväckande.

  SvaraRadera