Sidor

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?

GILLAR DU DET DU LÄSER HÄR?
Köp boken! Klicka på bilden!

måndag 14 juni 2010

Kärleksvecka

Det är kärleksvecka i Stockholm. Vi har alla hyrt ut våra små ettor till ockerhyror och sitter hopträngda i Elisabets stora trea – hon får förstås en ordentlig andel av hyrespengarna och vi trivs ihop, vi är vänner och vänners vänner och festligheterna är inget för oss. Som goda republikaner ser vi till att tjäna så mycket pengar som möjligt på den monarkistiska yran. Amanda vann nästan första pris i Stockholm Frias karikatyrtävling och sitter nu vid sitt teknologiska underverk till symaskin och massproducerar tygmärken av sitt verk. Det går i vild fart och jag blir nästan less på åsynen av Daniels och Victorias släta nunor. Turisterna köper ivrigt allt som har med bröllopet att göra, förbluffande få tittar efter vad bilden egentligen föreställer och Amanda tjänar grova pengar. Vi får en generös procent, eftersom det är vi som säljer – hon måste ju sy. Om nätterna kryper vi ner i sovsäckarna som ligger utspridda i Elisabets vardagsrum. Det är som att vara i fält eller på pilgrimsresa. Morgon och kväll dukar vi långbord i köket. Sparris och grillade tomater och pajer som någon gjort, eller bara mackor och fil. Det är som att vara långt, långt hemifrån. Vi är en gerilla med tygmärken som vapen. Under bordet sitter några av oss och kysser varandra. Långsamma, djärva kyssar. Vi återerövrar kärleken. Som om vi kunde styra över den. Kärleken bemäktigar sig oss när vi har öppna hjärtan. Snart fortsätter sommaren som vanligt. Fälttåget är över. Vi kryper in i våra bon. Ska där finnas kärlek då?

(Skriv om dekaler)

13 kommentarer:

 1. "Som goda republikaner ..." älskar den meningen!

  Härlig text, så sammanhållen och konsekvent. Ett litet stycke verklighet som plötsligt finns där med invånare och allt.

  SvaraRadera
 2. Kärleken bemäktigar sig oss, öppna hjärtan, krypa tillbaka in i boet..
  Ännu ett stycke skarpt skildrad verklighet från planeten M :-) Tycker om att läsa

  SvaraRadera
 3. Härligt och kul i kungabröllopstider. Låter roligt att vara med i det gänget, roligare än de får som är bjudna på ceremonin!

  Har lagt märke till att vissa "dekaler" på bröllopsparet verkligen inte liknar originalen.

  SvaraRadera
 4. Oj blev syftningsfel i min kommentar, jag menade inte att bröllopsgästerna är "får" även om det kan uppfattas så :-D!

  SvaraRadera
 5. får konstiga bilder framför mig. Ibland av barn,tonåringar och sen vuxna. Det är kanske menat så :) bra

  SvaraRadera
 6. Härlig kärleksyra ändå ... eller trots allt.

  Lycka till med kärleken framöver också i era egna bon ...

  SvaraRadera
 7. Ja, lite udda text. Tycker om :)

  SvaraRadera
 8. Bilderna är många. Texten flöt.
  Hade kanske varit lättare att läsa uppdelad i stycken så man fick tänka efter.

  SvaraRadera
 9. Vad mysigt det lät, alltid ngt gott som kommer ur den här bröllopshysterin. Jag vill oxå sitta under bordet o kyssas.

  SvaraRadera
 10. ...och tack för dina fina kommentarer :-)!
  Har unnat mig att njutningsläsa nedåt här hos dig...känns ca. som en sparad pralinkartong. Härligt. Särskilt berörd av berättelsen om den brådmogna folkdansflickan, och av honom som tiger som en sten när andra talar om pengar. Otroligt/härligt att du 1) kommer på tanken att, och 2) lyckas med att skildra en sån "klyshkaraktär" med en sådan ömsint inlevelse. (sån blev den för mig iaf ;-)

  SvaraRadera
 11. Härligt tydliga bilder skapas i mitt huvud av texten, rolig! För mig kom tungkyssarna lite för nära i mitt huvud - måntro jag är pryd?!

  SvaraRadera